graphicanews

Ειδήσεις

Landa S10P

Πρώτη εγκατάσταση της Landa S10P στη Νέα Υόρκη.

την 29 Οκτωβρίου, 2018

Μετά από μία μακρά περίοδο αναμονής, η πρώτη B1 νανογραφική εκτυπωτική μηχανή Landa, εγκαταστάθηκε σε τυπογραφείο της Νέας Υόρκης.
Το τυπογραφείο Mercury Print Productions είναι το πρώτο εκτυπωτικό κέντρο όπου η μηχανή S10P θα βρίσκεται σε πλήρη λειτουργία.
Η επιχείρηση που μετρά πάνω από 50 χρόνια λειτουργίας, διαθέτει offset μηχανές της Heidelberg, τρία ταχυ-παραγωγικά inkjet ψηφιακά συστήματα Kodak Prosper καθώς και άλλες ψηφιακές μηχανές εκτύπωσης. Πλέον, στο ρόστερ της θα βρίσκεται και η πρώτη ψηφιακή μηχανή νανογραφίας.

S10P LANDA

Η Landa S10P εκτυπώνει μέχρι και 6.500 φύλλα ανά ώρα, ωστόσο, υπάρχει μια επιλογή υψηλής ταχύτητας, η οποία διπλασιάζει την ταχύτητα αυτή. Η S10P μπορεί να ρυθμιστεί να εκτυπώσει με τέσσερα ή έως και οκτώ χρώματα.

Ο εφευρέτης της νανογραφίας Benny Landa, πρωτοπαρουσίασε τη νέα του εφεύρεση το 2012 στη Drupa, τραβώντας όλα τα βλέμματα του κλάδου πάνω του. Ωστόσο, από τη beta έκδοση ωσότου η μηχανή να είναι πλήρως λειτουργική σε πραγματικό περιβάλλον αγοράς, οι προκλήσεις ήταν πολλές και δύσκολες, ειδικά στη διαχείριση των νανογραφικών μελανιών.
Σήμερα η εταιρεία έχει σε λειτουργία 2 beta εκδόσεις των μηχανών της, μία στο Ισραήλ και μία στη Γερμανία, ενώ δρομολογείται και άλλη μία εγκατάσταση σε τυπογραφείο της Ελβετίας.

Περισσότερα για την τεχνολογία της νανογραφίας μπορείτε να διαβάσετε εδώ.