graphicanews

Ειδήσεις

MICROSOFT

Η Microsoft επιδιώκει μηδενικό ενεργειακό αποτύπωμα.

την 21 Ιανουαρίου, 2020

Η Microsoft ανακοίνωσε την Πέμπτη, 16 Ιανουαρίου, ένα φιλόδοξο στόχο και ένα νέο σχέδιο για τη μείωση και τελικά την απομάκρυνση του αποτυπώματος άνθρακα της εταιρείας.

Μέχρι το 2030 η Microsoft θα είναι αρνητική σε εκπομπές άνθρακα και μέχρι το 2050 η εταιρία θα έχει αφαιρέσει από το περιβάλλον όλο τον άνθρακα που έχει εκπέμψει, είτε απευθείας, είτε μέσω ηλεκτρικής κατανάλωσης, από την ημερομηνία ίδρυσής της, το 1975.

Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Microsoft στο Redmond, ο διευθύνων σύμβουλος της Microsoft, Satya Nadella, ο πρόεδρος Brad Smith, η διευθύνουσα σύμβουλος οικονομικών Amy Hood και ο επικεφαλής περιβάλλοντος Lucas Joppa ανακοίνωσαν τους νέους περιβαλλοντικούς στόχους της εταιρείας και ένα λεπτομερές σχέδιο, ώστε μέχρι το 2030 το αποτύπωμα άνθρακα να είναι αρνητικό.

"Ενώ ο κόσμος θα πρέπει να φτάσει στο απόλυτο μηδέν, όσοι από εμάς μπορούν οικονομικά να κινούνται ταχύτερα και να προχωρούν περισσότερο θα πρέπει να το κάνουν. Γι’ αυτό σήμερα αναγγέλλουμε έναν φιλόδοξο στόχο και ένα νέο σχέδιο για τη μείωση, και τελικά την απομάκρυνση, του αποτυπώματος άνθρακα της Microsoft", δήλωσε ο πρόεδρος της Microsoft Μπραντ Σμιθ. "Μέχρι το 2030 η Microsoft θα έχει αρνητικό αποτύπωμα άνθρακα και μέχρι το 2050 η Microsoft θα αφαιρέσει από το περιβάλλον όλο τον άνθρακα που έχει εκπέμψει η εταιρεία, είτε απευθείας, είτε ως αποτέλεσμα κατανάλωσης ηλεκτρισμού, από τότε που ιδρύθηκε το 1975."