GRAPHICANEWS

Ειδήσεις

Ink Supply

Πιθανή συρρίκνωση της διάθεσης μελανιών μετά από έκρηξη στην Κίνα

την 5 Απριλίου, 2019

Παγκόσμια συρρίκνωση της προσφοράς πρώτων υλών για μελάνια εκδόσεων και UV αναμένεται να προκαλέσει η μεγάλη έκρηξη που σημειώθηκε το προηγούμενο μήνα στο εργοστάσιο χημικών Jiangsu Tianjiayi Chemical στην Κίνα.

Η θανατηφόρα έκρηξη της κινεζικής χημικής εταιρείας, που στοίχησε τη ζωή σε πάνω από 80 ανθρώπους, τραυματίζοντας εκατοντάδες και εξαναγκάζοντας χιλιάδες εκκενώσεις κοντινών περιοχών, εξαπλώθηκε γρήγορα και στα γειτονικά κτήρια με αποτέλεσμα το βιομηχανικό πάρκο της περιοχής να σταματήσει τη λειτουργία του έπειτα από παρέμβαση της Κινεζικής κυβέρνησης.

Η καταστροφή αναμένεται να έχει σοβαρές επιπτώσεις στην παγκόσμια αλυσίδα εφοδιασμού πρώτων υλών, μεταξύ των όποιων και χημικών που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή μελανιών εκτύπωσης.
Σύμφωνα με τον Arno de Groot, Αντιπρόεδρο προμηθειών για τον όμιλο Flint, «Χιλιάδες εργοστάσια έχουν ήδη κλείσει. Οι κυβερνητικές έρευνες και οι επιθεωρήσεις ασφάλειας θα επηρεάσουν τη συνολική χημική βιομηχανία στην Κίνα και δεν θα περιοριστούν στην επαρχία όπου συνέβη το καταστροφικό ατύχημα."

Ο αντίκτυπος έχει φτάσει ήδη στις αλυσίδες εφοδιασμού μελανιών εκτύπωσης, καθώς οι διακοπές λειτουργίας των εργοστασίων εμποδίζουν τις εταιρείες αυτές να προμηθευτούν κόκκινες και κίτρινες χρωστικές.
Το πότε τα εργοστάσια της περιοχής θα επαναλειτουργήσουν κανονικά παραμένει άγνωστο.