graphicanews

Ειδήσεις

Pantone χρώμα της χρονιάς 2019

Ζωντανό Κοραλλί: Το χρώμα του 2019 για την Pantone

την 12 Δεκεμβρίου, 2018

Για ακόμη μία φορά πιστή στην παράδοσή της να ανακοινώνει το χρώμα της επόμενης χρονιάς λίγο πριν τα Χριστούγεννα, η Pantone ανακοίνωσε ότι για εκείνη, το χρώμα της χρονιάς που έρχεται θα είναι το «Ζωντανό Κοραλλί».

Πρόκειται για ένα χρώμα που τα τελευταία χρόνια έχει χρησιμοποιηθεί σε πλήθος εφαρμογών, από smartphones (βλέπε Apple Roz Gold) έως λογότυπους διάσημων brands τεχνολογίας (βλέπε AirBnB).

Πιο συγκεκριμένα, ως χρώμα του 2019 ορίστηκε από την Pantone ο κωδικός: PANTONE 16-154, ο οποίος κατά την εταιρεία είναι: «Μια ζωηρή και ζωντανή απόχρωση κοραλλιών με έναν τόνο χρυσού που μεταδίδει ενέργεια και ζωντάνια. Το ζωντανό, αλλά ζεστό PANTONE 16-1546 Living Coral μάς αγκαλιάζει με ζεστασιά και θρέψη για να προσφέρει θαλπωρή και ζωντάνια στο συνεχώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον μας.»

Pantone χρωμα της χρονιας 2019

Το νέο χρώμα της χρονιάς επιλέχθηκε από την Pantone σε απάντηση στην επίθεση της ψηφιακής τεχνολογίας και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης τα οποία όλο και περισσότερο ενσωματώνονται στην καθημερινή ζωή μας. Συμβολίζει την έμφυτη ανάγκη μας για αισιοδοξία και χαρούμενες επιδιώξεις και ενσαρκώνει την επιθυμία μας για παιχνιδιάρικη διάθεση.