graphicanews

Ειδήσεις

Η RICOH αγοράζει την ColorGATE

Η RICOH αποκτά την ColorGATE

την 15 Νοεμβρίου, 2018

Η Ricoh ανακοίνωσε ότι έχει συνάψει συμφωνία για την απόκτηση της ColorGATE, κορυφαίου προμηθευτή λογισμικού για τον κλάδο της εκτύπωσης με ειδίκευση στη διαχείριση χρώματος.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η εξαγορά έχει δρομολογηθεί για να ενισχύσει η Ricoh την παρουσία της στην αναπτυσσόμενη αγορά της βιομηχανικής εκτύπωσης. Η μεταβίβαση των μετοχών προβλέπεται να ολοκληρωθεί στις 30 Νοεμβρίου 2018.

Η ColorGATE, που ιδρύθηκε το 1997, εδρεύει στο Ανόβερο της Γερμανίας, υποστηρίζοντας τη βιομηχανία εκτύπωσης για περισσότερα από 20 χρόνια, παρέχοντας μεταξύ άλλων λογισμικά για τις αγορές τις Wide Format και της Βιομηχανικής εκτύπωσης.
Με τη μεγάλη πελατειακή της βάση, η ColorGATE είναι ο ευρωπαϊκός ηγέτης στα βιομηχανικά λογισμικά εκτύπωσης. Διαθέτει μοναδική τεχνολογία διαχείρισης χρώματος για την υποστήριξη των εκτυπώσεων σε υλικά συσκευασίας, επενδύσεων δαπέδων και τοίχων, καθώς και υφασμάτων και εφαρμογών σήμανσης και επιγραφοποιίας.

Τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους, η Ricoh ανακοίνωσε το αναπτυξιακό στρατηγικό της σχέδιο ονόματι: "RICOH Ignite", με το οποίο προτίθεται να ενισχύσει την παρουσία της και να επεκτείνει το χαρτοφυλάκιό της στους διάφορους τομείς της εκτύπωσης. Η απόκτηση της ColorGATE αποτελεί μέρος αυτού του σχεδίου.

ColorGATE και RICOH