graphicanews

Εκδηλώσεις

Ο ΕΛΣΕΤ έγινε 10 ετών

την 8 Οκτωβρίου, 2023

Την Παρασκευή 29/09/2023, στο ξενοδοχείο Porto Palace της Θεσσαλονίκης ετικετοποιοί, προμηθευτές, συνεργάτες και φίλοι του Συνδέσμου συγκεντρώθηκαν για να γιορτάσουν την επέτειο των δέκα ετών από τη δημιουργία του, το 2013.



Το πιο σημαντικό «δώρο» ήταν ότι η εκδήλωση άρχισε με αναφορά στους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας. Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Αυγ. Χατζηχρυσός ξεκίνησε την ομιλία του υπενθυμίζοντας ότι ο ΕΛΣΕΤ έχει αναλάβει πρωτοβουλία να συγκεντρώσει χρήματα για τους πληγέντες και ανέφερε ότι  ο Σύνδεσμος έχει ήδη έρθει σε επαφή με την ανθρωπιστική οργάνωση Humanity, η οποία θα αγοράσει τα είδη πρώτης ανάγκης που χρειάζονται αυτοί οι άνθρωποι και θα τους τα διαθέσει.
Επειδή ο χρόνος πιέζει, τα χρήματα θα συγκεντρώνονται μέχρι την Πέμπτη 5-10 και την Παρασκευή 6-10 θα μεταφερθούν στην Humanity. Για τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν, τα είδη που θα αγοραστούν και οτιδήποτε σχετικό θα υπάρξουν λεπτομερείς ανακοινώσεις.

ΔΣ ΕΛΣΕΤ

Άλλο «δώρο» είναι το θέμα με το σιλικονόχαρτο. Όπως είναι γνωστό, το θέμα είχε «παγώσει» το καλοκαίρι μετά το κλείσιμο του εργοστασίου στη Γερμανία που έκανε την ανακύκλωση. Τώρα όμως βρίσκεται στο στάδιο της δημιουργίας εργοστάσιο με έδρα στην Ελλάδα, κάτι που απλοποιεί πολύ το πρόβλημα της μεταφοράς.
Επειδή το υπό ίδρυση εργοστάσιο βρίσκεται στη Θεσσαλία, παρουσιάστηκαν προβλήματα από τις πλημμύρες. Αυτό καθυστερεί την έναρξη της λειτουργίας του, αλλά δεν τη ματαιώνει.


Ακολούθησαν οι χορηγοί που παρουσίασαν τα προϊόντα που διαθέτουν στην αγορά. 



Πολύ μεγάλα «δώρα» για όλους ήταν οι ομιλίες των δύο προσκεκλημένων καθηγητών.



Δρ. Γιάννης ΤζαβλόπουλοςΟ Δρ. Γιάννης Τζαβλόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας συμβούλων UPGRADE, μίλησε για τη σημασία των αξιών, της κουλτούρας και της ηγεσίας για τις επιχειρήσεις του σήμερα, και τόνισε τη βαρύτητα που έχει η εκπαίδευση στην 4η βιομηχανική επανάσταση λέγοντας ότι δεν είναι πλέον πολυτέλεια, δεν είναι ούτε καν επιλογή. Είναι επιτακτική ανάγκη επιβίωσης στην αγορά. Όπως επίσης έκανε την αυτοκριτική του ως καθηγητής σχετικά με τον τρόπο και το περιεχόμενο της διδασκαλίας, λέγοντας πως δεν μπορούν καθηγητές του 20ου αιώνα, να διδάσκουν σε μαθητές του 21ου αιώνα, εκπαιδευτική Ύλη του 19ου αιώνα.

Δρ. Χρήστος Ε. ΓεωργίουΟ Δρ. Χρήστος Ε. Γεωργίου, Γενικός Διευθυντής του «ΙΝΣΒΕ» και συγγραφέας του πρακτικού οδηγού με τίτλο: «Προετοιμάζοντας τη διαδοχή» (Β’ έκδοση, Εκδόσεις «4Δ») μίλησε για τη διαδοχή των οικογενειακών επιχειρήσεων.
Ως βασικό σημείο της ομιλίας, του τόνισε πως «Μόνον αν μετρήσει κανείς το πρόβλημα της διαδοχής, δηλαδή της μεταβίβασης της ηγεσίας μιας οικογενειακής επιχείρησης στην επόμενη γενιά, τότε μόνον έχει τη δυνατότητα να το επιλύσει.»

Για την υλοποίηση μιας σωστής διαδικασίας διαδοχής, ο Δρ. Γεωργίου μαζί με τον μέντορά του, αείμνηστο Ελληνοαμερικανό καθηγητή management Αστέριο Γ. Κεφαλά, έχουν αναπτύξει σχετική επιστημονική μεθοδολογία, η οποία έχει εφαρμοσθεί με επιτυχία σε περισσότερες από 30 οικογενειακές επιχειρήσεις στην Ελλάδα και στην Κύπρο.
Μάλιστα, με σκοπό την ευαισθητοποίηση των μελών των οικογενειών που είναι ιδιοκτήτριες οικογενειακών επιχειρήσεων, ο Δρ. Γεωργίου προσφέρει σε κάθε ενδιαφερόμενο ΔΩΡΕΑΝ, με απόλυτη εχεμύθεια και χωρίς καμία άλλη υποχρέωση, μια διαγνωστική μελέτη για τη διαπίστωση της «Υγείας» της οικογενειακής επιχείρησης και τη μέτρηση του προβλήματος της διαδοχής.



Εκείνο που είχε πολύ μεγάλη σημασία ήταν πως την εκδήλωση την παρακολούθησαν καθισμένες δίπλα – δίπλα δύο γενιές. Η προηγούμενη που ετοιμάζεται να παραδώσει και η επόμενη που σε λίγο θα αναλάβει τα ηνία.