GRAPHICANEWS

Εκδηλώσεις

Ανακοινώθηκαν το 2ο Συνέδριο & 4ο Εργαστήριο Γραφικών Τεχνών

την 25 Φεβρουαρίου, 2020

Το 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο Γραφικών Τεχνών και το 4ο Θερινό Εργαστήριο Γραφικών Τεχνών θα πραγματοποιηθούν από 28 Ιουνίου έως 5 Ιουλίου 2020 στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, με συνδιοργανωτές το Μουσείο Τυπογραφίας και Τεχνολογίας Γραφικών Τεχνών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, την Πανελλήνια Ένωση Πτυχιούχων Τεχνολογίας Γραφικών Τεχνών (HELGRAMED) και τη FESPA Hellas, με την υποστήριξη της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Σκοπός του Συνεδρίου είναι η επίτευξη ακαδημαϊκών και κοινωνικών συγκλίσεων και συνεργασιών στο διεπιστημονικό σημείο συνάντησης Τεχνών, Γραμμάτων, Πολιτισμού, Τεχνολογιών και Επιστημών.
Στα θεματικά πεδία του Συνεδρίου συμπεριλαμβάνονται η Ιστορία, η Τυπογραφία, οι Σύγχρονες Τεχνολογίες Γραφικών Τεχνών, οι Εκτυπώσεις, τα Υλικά των Γραφικών Τεχνών και η Συσκευασία.
Μεταξύ των προσκεκλημένων ομιλητών θα είναι ο Ομότιμος Καθηγητής και Ιδρυτής του Μουσείου Τυπογραφίας και Τεχνολογίας Γραφικών Τεχνών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Γεώργιος Πλουμίδης και ο Ειδικός Διαχείρισης Χρώματος της FESPA κος Graeme Richardson Locke.

Το συνέδριο θα διεξαχθεί από την Κυριακή 28 Ιουνίου έως και την Τετάρτη 1 Ιουλίου 2020. Απευθύνεται σε Επιστήμονες και Επαγγελματίες των Γραφικών Τεχνών και της Συσκευασίας, Ιστορικούς της Τέχνης και της Τυπογραφίας, Βιβλιοθηκονόμους, Τεχνολόγους Υλικών, Συντηρητές Αρχαιοτήτων και Έργων Τέχνης, Βιομηχανικούς Σχεδιαστές, αλλά και σε κάθε άλλον ενδιαφερόμενο για τις γραφικές τέχνες, τις εκτυπώσεις και την τυπογραφία.

4ο Θερινό Εργαστήριο Γραφικών Τεχνών
Το 4ο Θερινό Εργαστήριο Γραφικών Τεχνών θα διεξαχθεί από την Πέμπτη 2 έως και το Σάββατο 4 Ιουλίου 2018. Αποτελεί τη συνέχεια των επιτυχημένων διοργανώσεων των Θερινών Εργαστηριών Γραφικών Τεχνών, που διεξάγονται κάθε χρόνο στο Μουσείο Τυπογραφίας & Τεχνολογίας Γραφικών Τεχνών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Οι θεματικές περιοχές του περιλαμβάνουν τα αντικείμενα: της Μεταξοτυπίας, της Χαρακτικής (Χαλκογραφίας), της Τυπογραφίας και της Διαχείρισης Χρώματος* και απευθύνεται σε φοιτητές και πτυχιούχους Καλών και Εφαρμοσμένων Τεχνών, Τεχνολόγους Γραφικών Τεχνών, Γραφίστες και κάθε άλλον ενδιαφερόμενο.

Για το Πρόγραμμα (δήλωση συμμέτοχης και άλλες πληροφορίες) του 2ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Γραφικών Τεχνών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και του 4ου Θερινού Εργαστηριού Γραφικών Τεχνών μπορείτε να ενημερώνεστε στην ιστοσελίδα του συνεδρίου (www.graphicarts-ioannina.gr).