GRAPHICANEWS

Εκδηλώσεις

Printed @ The Blender Gallery

την 18 Φεβρουαρίου, 2019

Η The Blender Gallery παρουσιάζει την ομαδική έκθεση με τίτλο "Printed" στην οποία παρουσιάζονται διαφορετικές μορφές τυπωμάτων μέσα από τη δουλειά καλλιτεχνών από το Ελληνικό και το διεθνές καλλιτεχνικό στερέωμα.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν την Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2019 και ώρα 19:00, ενώ η διάρκεια της θα είναι μέχρι το Σάββατο 30 Μαρτίου 2019.

Η αποτύπωση ενός πρωτότυπου έργου τέχνης επιτρέπει στον καλλιτέχνη να αναπαράξει αντίτυπα μέσα από διαφορετικές τεχνικές και ίσως την ανάλογη τεχνολογική προετοιμασία. Το αρχικό δημιούργημα αποτελεί τη βάση για μια μήτρα - πλάκα εκτύπωσης, ή ένα ηλεκτρονικά επεξεργασμένο προσχέδιο. Παλαιότερα, στην αρχική μορφή της εκτύπωσης γινόταν επεξεργασία επενδύοντας μελάνι στην πλάκα εκτύπωσης (μήτρα), όπου ως αποτέλεσμα εμφανιζόταν στο χαρτί ή σε κάποιο άλλο υλικό, το έργο. Κάθε εκτύπωση μοιάζει ίδια με την άλλη, αλλά λόγω συνθηκών μπορεί να έχει ελάχιστες διαφορές οι οποίες αποτελούν και την μοναδικότητα του κάθε παραγόμενου αντίγραφου.

Την ημέρα των εγκαινίων από τις 20:00 μέχρι και τις 22:00 οι επισκέπτες θα μπορούν να δημιουργήσουν τις δικιές τους Μεταξοτυπίες.

Για την έκθεση "Printed" επιλέχθηκαν έργα που αντιπροσωπεύουν ένα ευρύ φάσμα καλλιτεχνικής έκφρασης στον κόσμο του τυπώματος, όπως και μια διάθεση για πειραματισμό. Όσοι παρευρεθούν στα εγκαίνια της έκθεσης θα έχουν την ευκαιρία να περιεργαστούν τα έργα των Γιάννη Βαλυράκη, Δημήτρη Δάλλα, Γιώργου Μακράκη, Ελένης Μαραγκάκη Ξηρομάμου, Ταξιάρχη Μερμίρη, Paul Oz , ύπο τις μουσικές του Mr Z - Ζώη Χαλκιόπουλου.

Διάρκεια έκθεσης:
21/02/19 - 30/03/19

Ώρες Λειτουργίας έκθεσης:
Δευτέρα – Τρίτη: 10:00 - 18:00
Τετάρτη - Παρασκευή: 10:00-20:00
Σάββατο: 12:00 - 16:00
Kυριακή: Κλειστά