graphicanews

Polyprint DTF Xpress

Direct-to-Film με τον TexJet DTG της Polyprint

την 23 Απριλίου, 2021

H Polyprint παρουσίασε την τεχνολογία DTF Xpress, με την οποία οι επαγγελματίες, χρησιμοποιώντας ένα TexJet DTG εκτυπωτή της εταιρείας, έχουν πλέον τη δυνατότητα απευθείας εκτύπωσης σε φιλμ (Direct-to-Film).
Έτσι, οι χρήστες εκτυπωτών TexJet δεν χρειάζεται πλέον να επιλέγουν μεταξύ Direct-to-Film ή Direct-to-Garment εκτυπώσεις, αλλά, μπορούν να έχουν και τις δύο δυνατότητες μέσα από ένα μηχάνημα.

Η νέα τεχνολογία τους επιτρέπει να τυπώνουν σε σκούρο ή ανοιχτόχρωμο πολυεστέρα, νάιλον και πολλά άλλα υφάσματα, εύκολα και γρήγορα, χωρίς να χρειάζεται να αλλάζουν μελάνια ή συσκευή.
Πιο αναλυτικά, η τεχνολογία DTF είναι μια διαδικασία που επιτρέπει την εκτύπωση σχεδίων σε ειδικά φιλμ. Στη συνέχεια, το σχέδιο μεταφέρεται με τη βοήθεια ειδικής κόλλας και θερμότητας στο ρούχο, δημιουργώντας εκτυπώσεις υψηλής ποιότητας.

Για την πραγματοποίηση μιας εκτύπωσης σε φιλμ με τη νέα τεχνολογία, οι χρήστες θα χρειαστούν:
DTF Xpress Transfer Film (φιλμ μεταφοράς),
DTF Xpress Adhesive Powder (κόλλα μεταφοράς σε μορφή σκόνης),
DTF Χpress Antislip Pad (προαιρετικό αξεσουάρ που επαναχρησιμοποιείται και διατηρεί το φιλμ επίπεδο & σταθερό κατά την εκτύπωση) και τέλος τα
DTF Xpress RIP print modes (παρέχονται δωρεάν με ενημέρωση του driver*).

POLYPRINT DTF

POLYPRINT DTF

«Αυτή η νέα μέθοδος δίνει την ευκαιρία στους πελάτες μας να τυπώσουν εύκολα DTF και στη συνέχεια να μεταφέρουν τις δημιουργίες τους σε διαφορετικά υφάσματα. Μπορούν, πλέον, να δημιουργήσουν μοναδικά σχέδια σε t-shirt, τσάντες, ρούχα κατοικίδιων ή απλά να τοποθετήσουν λογότυπα σε συγκεκριμένα μέρη του ενδύματος (μανίκια, τσέπες κλπ.) με ακρίβεια και παραγωγικότητα, χρησιμοποιώντας τον TexJet εκτυπωτή τους.» αναφέρει ο Δημήτριος Σταυρακίδης από το Τμήμα Τεχνικής Υποστήριξης της Polyprint.

«Το DTF Xpress βοηθά τις επιχειρήσεις να αναπτυχθούν, πολλαπλασιάζοντας το εύρος των εφαρμογών τους, χωρίς την ανάγκη για επιπλέον εξοπλισμό. Το DTF αποτελεί μια σχετικά απλή διαδικασία, που μπορεί εύκολα να υιοθετηθεί από όλους τους TexJet DTG χρήστες. Έρχεται, ουσιαστικά, να συμπληρώσει τη DTG εκτύπωση, παράγωντας εκπληκτικές δημιουργίες σε διαφορετικά υφάσματα, χωρίς τη χρήση προεπίστρωσης.» δηλώνει ο Γεώργιος Μπεγλόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος της Polyprint.

*Το DTF είναι συμβατό με όλους τους TexJet DTG εκτυπωτές που τρέχουν το Cadlink Digital Factory Apparel V.10 Polyprint Edition - RIP software.

Δείτε τη διαδικασία εκτύπωσης από το παρακάτω video: