Ειδήσεις

Ενα βιβλίο ευαίσθητο στην αφή

την 18 Σεπτεμβρίου, 2019

Μία πολύ ενδιαφέρουσα παραγωγή βιβλίου πραγματοποίησε προσφάτως η ακαδημαϊκός και καλλιτέχνης πολυμέσων Δρ. Γιώτα Δημητρίου από την Κύπρο. Πρόκειται για την έκδοση του βιβλίου “To You”, το οποίο για να διαβαστεί από τον αναγνώστη απαιτεί το άγγιγμα και την ζεστασιά του...

Περισσοτερα

Συγχωνεύονται Sun Chemical και BASF μετά από εξαγορά 1,15 δις Ευρώ

την 18 Σεπτεμβρίου, 2019

H Ιαπωνική DIC Corporation (ιδιοκτήτρια της Sun Chemical), ανακοίνωσε πριν λίγες μέρες πως έχει συνάψει μια οριστική συμφωνία για την απόκτηση του τομέα μελανιών της Γερμανικής BASF, γνωστής ως BASF Colors & Effects (BCE).

Περισσοτερα

Unpacked: Ένα πείραμα κατά της συσκευασίας

την 7 Ιουνίου, 2019

Σε μια προσπάθεια για τον περιορισμό της ρύπανσης από συσκευασίες μιας χρήσης, η Αγγλική αλυσίδα Super Market Waitrose ανακοίνωσε την έναρξη ενός “πειράματος” κατά το οποίο οι καταναλωτές μπορούν να αγοράζουν βασικά καθημερινά προϊόντα διατροφής, χύμα.

Περισσοτερα

Η Epson θα πουλά πλέον και τις κεφαλές PrecisionCore

την 7 Ιουνίου, 2019

Η Seiko Epson Corporation ανακοίνωσε ότι προχωρά στην πώληση και των κεφαλών εκτύπωσης PrecisionCore ως ανεξάρτητα προϊόντα. Η εταιρεία θα ξεκινήσει τις πωλήσεις των νέων κεφαλών εκτύπωσης inkjet παγκοσμίως κατά το πρώτο εξάμηνο του οικονομικού έτους 2019.

Περισσοτερα

Label Experts από Heidelberg & Gallus

την 4 Ιουνίου, 2019

Μία νέα, δωρεάν, online πλατφόρμα για την εκτύπωση ετικετών λάνσαρε πριν λίγες μέρες η Heidelberg σε συνεργασία με τη θυγατρική της Gallus. Η πλατφόρμα στοχεύει στην ενημέρωση των επαγγελματιών γύρο από θέματα που σχετίζονται με την παραγωγή ετικετών.

Περισσοτερα

Η Stora Enso επενδύει στα χαρτιά kraft

την 29 Μαΐου, 2019

Η Stora Enso ανακοίνωσε την οριστική απόφασή της να επενδύσει περίπου 350 εκατ. Ευρώ για τη μετατροπή του εργοστασίου χαρτοποιίας Oulu στη Φινλανδία σε παραγωγή χαρτιού kraft συσκευασίας. Μαζί με την επένδυση αυτή, η εταιρεία αποσύρεται από την παραγωγή χαρτιών εκτύπωσης για έντυπα. 

Περισσοτερα

ABSOLUT CREATIVE COMPETITION

την 28 Μαΐου, 2019

Στην τελετή απονομής που έγινε στη Στοκχόλμη, στις 15 Μαΐου, η Absolut – στο πλαίσιο της μεγαλύτερης πρωτοβουλίας στην ιστορία της στον χώρο της τέχνης – ανακοίνωσε τη μεγάλη νικήτρια και την καλλιτεχνική συνεργασία μαζί της. Νικήτρια ανάμεσα σε 7.500 συμμετέχοντες, αναδείχθηκε η Sarah Saroufim από το Λίβανο.

Περισσοτερα

Παγώνει η συμφωνία Heidelberg - MBO

την 8 Μαΐου, 2019

To Γερμανικό Ομοσπονδιακό γραφείο υπεύθυνο για θέματα ανταγωνισμού, απέρριψε και μπλόκαρε χτες την πρόθεση της Heidelberg να εξαγοράσει τον Γερμανικό κατασκευαστή βιβλιοδετικών συστημάτων MBO. Λόγω αυτής της απόφασης, η εξαγορά δεν θα προχωρήσει. 

Περισσοτερα

Αλλάζει χέρια η efi έναντι 1,7 δις δολαρίων σε μετρητά

την 24 Απριλίου, 2019

Η EFI ανακοίνωσε πως οριστικοποιήθηκε η συμφωνία με την οποία μπορεί να περάσει εξολοκλήρου στα χέρια θυγατρικής της Siris Capital Group LLC έναντι 1,7 δις. δολαρίων σε μετρητά. Η Siris είναι ένα ιδιωτικό fund που επικεντρώνεται στις επενδύσεις σε εταιρείες τεχνολογίας.

Περισσοτερα