graphicanews

Ειδήσεις

Fujifilm Acuity LED 1600 II

Τις 1000 εγκαταστάσεις άγγιξε ο Acuity LED 1600 της Fujifilm

την 12 Απριλίου, 2018

Τέσσερα χρόνια μετά την πρώτη επίσημη παρουσίαση του εκτυπωτή και δύο χρόνια μετά την παρουσίαση της αναβαθμισμένης έκδοσής του, του Acuity LED 1600 II, η εταιρεία ανακοίνωσε πως προχώρησε στην 1000η εγκατάσταση παγκοσμίως.

Η νέα, LED, έκδοση του UV εκτυπωτή ευρείας διάστασης εγκαταστάθηκε στην Κωνσταντινούπολη, στην εταιρεία βιομηχανικών εκτυπώσεων Elitronik η οποία ήδη από τον Μάιο του 2016 είχε στην κατοχή της την πρώτη έκδοση του εκτυπωτή.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο συγκεκριμένος εκτυπωτής τυγχάνει ευρείας αποδοχής κυρίως από επιχειρήσεις εκτυπώσεων ευρείας διάστασης και επιχειρήσεις εκτυπώσεων συσκευασίας.
Acuity 1600 LED IIΣτη συγκεκριμένη περίπτωση της Elitronik, πρόκειται για μία εταιρεία που τυπώνει χειριστήρια ηλεκτρονικών συσκευών γνωστά ως Membrane Switch, και πριν την ψηφιοποίηση της παραγωγής της η εταιρεία τύπωνε τις εργασίες της με τη μέθοδο της Μεταξοτυπίας.

"Ο κλάδος μας χρησιμοποιεί σχεδόν αποκλειστικά τη Μεταξοτυπία για τις εκτυπώσεις αυτές. Η μέθοδος αυτή είναι πολλές φορές ακριβή και χρονοβόρα, αλλά και εκτεθειμένη στο ανθρώπινο λάθος. Το 2015 ξεκινήσαμε να ψάχνουμε τρόπους ώστε να μεταφέρουμε την εταιρεία μας σε άλλο επίπεδο και η ψηφιακή UV εκτύπωση έμοιαζε να είναι η ιδανικότερη λύση. Μετά την ψηφιοποίηση της παραγωγής μας έχουμε κερδίσει νέες δουλειές, και εργασίες που απαιτούσαν εβδομάδες για να υλοποιηθούν πλέον τελειώνουν σε 1-2 μέρες." δήλωσε μεταξύ άλλων η ιδιοκτήτρια της επιχείρησης κα Müge Elif Özaslan.