graphicanews

Ειδήσεις

FUJI XEROX

H Fujifilm αγοράζει τη Xerox έναντι 6.1 δις δολαρίων

την 3 Φεβρουαρίου, 2018

Η FUJIFILM και η Xerox ανακοίνωσαν σήμερα ότι έχουν συνάψει οριστική συμφωνία για τη συνένωση της Xerox και της μακροχρόνιας κοινοπραξίας Fuji Xerox. Με τη συμφωνία αυτή, η Fujfilm αναλαμβάνει τη Xerox έναντι 6.1 δισεκατομμυρίων δολαρίων!
Η "νέα" εταιρεία που δημιουργείται από τη συμφωνία αυτή θα είναι παγκόσμιος ηγέτης στις τεχνολογίες εκτύπωσης και αναμένεται να έχει ετήσια έσοδα 18 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η συναλλαγή εγκρίθηκε ομόφωνα από τα Διοικητικά Συμβούλια της Fujifilm και της Xerox, και η νέα εταιρεία θα ονομαστεί Fuji Xerox. Πλέον, η Fujifilm θα κατέχει το 50,1% της συνδυασμένης εταιρείας.

Σε ότι αφορά στα ονόματα με τα οποία θα κυκλοφορούν τα προϊόντα στην αγορά, διατηρούνται τα brands Xerox και Fuji Xerox, για τις περιοχές του πλανήτη όπου ήδη υπάρχει παρουσία.

Για τη νέα αυτή εξέλιξη, ο κος Shigetaka Komori, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Fujifilm, δήλωσε:

"Η Fujifilm και η Xerox είχαν μια εξαιρετική συνεργασία μέσω της υπάρχουσας κοινής επιχείρησης της Fuji Xerox και αυτή η νέα συναλλαγή είναι μια στρατηγική εξέλιξη της συμμαχίας μας. Ο τομέας της εκτύπωσης εντύπων αντιπροσωπεύει ένα σημαντικό κομμάτι του χαρτοφυλακίου της Fujifilm και η δημιουργία της νέας Fuji Xerox μάς επιτρέπει να αποκτήσουμε πιο άμεσα μια ηγετική θέση στην αγορά. Πιστεύουμε ότι η ιστορία της Fujifilm για την πρόοδο της τεχνολογίας σε καινοτόμες λύσεις απεικόνισης και πληροφόρησης - ειδικά στους τομείς του inkjet, της απεικόνισης και του AI - θα αποτελέσει σημαντικά στοιχεία της επιτυχίας της νέας εταιρείας Fuji Xerox. Είμαστε πια στην ευχάριστη θέση να καλωσορίσουμε τη Xerox και τους υπαλλήλους της στην οικογένεια της Fujifilm, και προσβλέπουμε στο να συνδυάσουμε τα δυνατά μας σημεία ώστε να διαμορφώσουμε από κοινού το μέλλον της βιομηχανίας μας."

Από την πλευρά του ο CEO της Xerox, κος Jeff Jacobson, δήλωσε:

"Ο νέος αυτός συνδυασμός έχει μία λογική που θα ξεκλειδώσει σημαντικές ευκαιρίες ανάπτυξης και παραγωγικότητας για τη συνδυασμένη εταιρεία, προσφέροντας σημαντική αξία στους μετόχους της Xerox. Η νέα Fuji Xerox θα είναι σε καλύτερη θέση να ανταγωνιστεί στο σημερινό περιβάλλον σε παγκόσμια κλίμακα. Η παρουσία μας σε ταχέως αναπτυσσόμενες αγορές και οι δυνατότητες καινοτομίας, θα καλύψουν αποτελεσματικά τις ταχέως εξελισσόμενες απαιτήσεις των πελατών μας. Επιπλέον, το ισχυρό οικονομικό προφίλ της Fuji Xerox θα επιτρέψει επενδύσεις που υποστηρίζουν τη συνέχιση της ηγετικής θέσης στην αγορά, παρέχοντας παράλληλα ευκαιρίες για αύξηση των αποδόσεων κεφαλαίου με την πάροδο του χρόνου."