graphicanews

Ειδήσεις

Print Against War

Print Against War: Μια πρωτοβουλία αλληλεγγύης προς τους Ουκρανούς συναδέλφους μας

την 3 Μαρτίου, 2022

Όλοι μας τις τελευταίες μέρες έχουμε γίνει μάρτυρες της τραγωδίας του πολέμου που έχει ξεσπάσει στην Ουκρανία. Οι Ουκρανοί συνάδελφοι (τυπογράφοι/γραφίστες/εκδότες κλπ.) βρίσκονται αντιμέτωποι με μία ολική καταστροφή της επαγγελματικής και προσωπικής ζωής τους.

Με στόχο ο κλάδος των Γραφικών Τεχνών να δείξει εμπράκτως την αλληλεγγύη του στους συναδέλφους Ουκρανούς επαγγελματίες, ο EDP αποφάσισε να στηρίζει μία πρωτοβουλία του μέλους μας από την Ιταλία (περιοδικό Γραφικών Τεχνών Italia Publisher) προτρέποντας κάθε εκτυπωτική επιχείρηση στην Ευρώπη να “υιοθετήσει” μία αντίστοιχη Ουκρανική.

Σκοπός είναι οι επαγγελματίες από την ΕΕ να έρθουν σε επαφή με τους Ουκρανούς συναδέλφους τους και να τους βοηθήσουν με όποιον τρόπο μπορούν, όπως να προσφέρουν στέγη ή οικονομική στήριξη σε όσους αποφασίσουν να εγκαταλείψουν τη χώρα.

Έτσι, ο EDP στηρίζει την πρωτοβουλία δημιουργίας της ιστοσελίδας www.printagainstwar.org στην οποία σύντομα θα αναρτηθούν τα στοιχεία επικοινωνίας όλων των τυπογραφείων της Ουκρανίας που χρειάζονται βοήθεια.
Μόλις ξεκινήσουν οι αναρτήσεις των πρώτων ονομάτων με τη συνεργασία του έτερου μέλους μας από την Ουκρανία (Περιοδικό Print+) θα επανέλθουμε με νέα ενημέρωση.