graphicanews

Ειδήσεις

PKG-675i

Εκτυπωτής συσκευασιών της Mtex NS στο portfolio της Konica Minolta.

την 10 Μαρτίου, 2021

Στα τέλη Ιανουαρίου, η Konica Minolta και η Mtex NS -κατασκευάστρια εταιρεία μηχανών εκτύπωσης υφασμάτων, ετικετών και συσκευασιών με έδρα την Πορτογαλία- υπέγραψαν συμφωνία με την οποία η πρώτη αναλαμβάνει την αποκλειστική διάθεση του εκτυπωτή συσκευασίας PKG-675i στην Ευρωπαϊκή αγορά.

Με τη συμφωνία αυτή, η Konica Minolta προσθέτει στο portfolio προϊόντων της, και για την Ευρωπαική αγορά, έναν wide format εκτυπωτή συσκευασίας, καθώς ήδη από το 2019 τον εμπορεύεται στην Αμερική.

Ο inkjet εκτυπωτής PKG-675i χρησιμοποιεί μελάνια νερού και αποτελεί μία entry-level λύση χαμηλού κόστους που στοχεύει στην κάλυψη της αυξανόμενης ζήτησης για on-demand συσκευασίες από κυματοειδές χαρτόνι σε μικρά τιράζ. Η ζήτηση για τα προϊόντα αυτά έχει αυξηθεί εξαιτίας της έκρηξης του ηλεκτρονικού εμπορίου εν καιρό πανδημίας και αναμένεται να διατηρηθεί και μετά τη λήξη της.

Η σημερινή αγορά συσκευασιών έχει επηρεαστεί βαθιά από τον COVID-19 και πολλές από τις αλλαγές είναι πιθανό να παραμείνουν. Ενώ ο συνολικός όγκος των συσκευασιών από κυματοειδές χαρτόνι μειώθηκε το 2020, αναμένεται ότι θα ανακάμψει μαζί με την επαναφορά του εμπορίου.
Σχετική έρευνα της Smithers δείχνει ότι η πανδημία έχει επιταχύνει τη ζήτηση για συσκευασίες ηλεκτρονικού εμπορίου κατά δύο έως τρία χρόνια σε σύγκριση με τις προβλέψεις πριν από τον COVID. Οι συσκευασίες που θα παράγονται στο εξής θα πρέπει να σχεδιάζονται με γνώμονα τις ανάγκες της διανομής στον καταναλωτή και όχι του λιανικού εμπορίου.

KM Mtex NS

Σε ότι αφορά στα τεχνικά χαρακτηριστικά του εκτυπωτή, φέρει πέντε κεφαλές εκτύπωσης Memjet CMYK στα 1600x1600 dpi, και τυπώνει με πλάτος 1.067 mm. Σε ότι αφορά στην ταχύτητά του, μπορεί να τυπώσει σε υψηλή ανάλυση με ταχύτητα έως και 18 μέτρα ανά λεπτό. Ο εκτυπωτής χρησιμοποιεί το RIP Caldera και όπως αναφέραμε παραπάνω, τυπώνει με μελάνια νερού που έχουν εγκριθεί από τον FDA για έμμεση επαφή με τα τρόφιμα.