graphicanews

Ειδήσεις

ΗΜΕΡΕΣ ΓΡΑΦΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ & ΤΥΠΟΓΡΑΦΙΑΣ

ΗΜΕΡΕΣ ΓΡΑΦΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ & ΤΥΠΟΓΡΑΦΙΑΣ ΙΩΑΝΝΙΝΑ 2019

την 11 Ιουλίου, 2019

Στη συνέχεια των ιδιαίτερα επιτυχημένων εκδηλώσεων – διοργανώσεων θερινών σχολείων και του πρώτου Πανελληνίου Συνεδρίου Γραφικών Τεχνών στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων (2017, 2018), αποφασίστηκε η διοργάνωση Επιστημονικής Ημερίδας Γραφικών Τεχνών και Εργαστήριο στην Παραδοσιακή Τυπογραφία & Εικονογράφηση.  

ΟΙ ΗΜΕΡΕΣ ΓΡΑΦΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ θα πραγματοποιηθούν στις 26 - 28 Σεπτεμβρίου 2019, στο Μουσείο Τυπογραφίας και Τεχνολογίας Γραφικών Τεχνών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. 
Διοργανωτές της εκδήλωσης είναι το Μουσείο Τυπογραφίας και Τεχνολογίας Γραφικών Τεχνών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και η  Πανελλήνια Ένωση Πτυχιούχων Τεχνολογίας Γραφικών Τεχνών  (HELGRAMED)

Την ημερίδα και το εργαστήριο μπορούν να παρακολουθήσουν φοιτητές του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής. 

Συνοπτικά, το πρόγραμμα της εκδήλωσης έχει ως εξής:

Τετάρτη 25/9:
- Αναχώρηση από την Αθήνα για τα Ιωάννινα με λεωφορείο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Πέμπτη 26/9:
- Επιστημονική ημερίδα Γραφικών Τεχνών. Οι ομιλίες θα αφορούν σε παρουσιάσεις Συλλογών και Μουσείων Τυπογραφίας, Εκτυπώσεων και Γραφικών Τεχνών ανά τον κόσμο και στη χρησιμότητά τους στη σύγχρονη εκπαίδευση και στην εξέλιξη της επιστήμης και της έρευνας, καθώς επίσης και στη συμβολή τους στην ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς.
Ξενάγηση στα εκθέματα του Μουσείου Τυπογραφίας και Τεχνολογίας Γραφικών Τεχνών.

Παρασκευή 27/9:
- Εργαστήρια Τυπογραφίας και Χαρακτικής 

Σάββατο 28/9:
- Επιστροφή στην Αθήνα με ενδιάμεση στάθμευση στο Αιτωλικό και επίσκεψη στο Μουσείο Χαρακτικής Βάσω Κατράκη.

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα από εδώ.

To  κόστος για τους φοιτητές αφορά μόνο το ξενοδοχείο, το οποίο εκτιμάται στα 20-25 Ευρώ ανά ημέρα, σε δίκλινο ή τρίκλινο δωμάτιο (3 διανυκτερεύσεις). Η συμμετοχή στην ημερίδα και το εργαστήριο, οι μετακινήσεις Αθήνα-Ιωάννινα-Αθήνα, τα γεύματα και ένα δείπνο, προσφέρονται δωρεάν.

Oι ενδιαφερόμενοι φοιτητές μπορούν να επικοινωνούν με την HELGRAMED (helgramed@gmail.com) και με την Σπουδαστική Ένωση Τεχνολογίας Γραφικών Τεχνών (κ. Γιάννος Γερολυμάτος, giannosger@gmail.com), καθώς και με τον Δρα Αναστάσιο Ε. Πολίτη (politismedia@gmail.com), ο οποίος έχει οριστεί ως υπεύθυνος για τη διοργάνωση της εκδήλωσης σε ότι αφορά το ΠΑΔΑ.

Λόγω του περιορισμένου αριθμού θέσεων, καλούνται οι ενδιαφερόμενοι φοιτητές που θέλουν να συμμετέχουν, να στείλουν το συντομότερο δυνατό τη δήλωση συμμετοχής τους στο E-mail της HELGRAMED υπ’ όψιν Α. Πολίτη και Μ. Τσιγώνια, αναφέροντας τα κατωτέρω στοιχεία:

ONOMAΤΕΠΩΝΥΜΟ, ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ, E-MAIL.