GRAPHICANEWS

Ειδήσεις

durst & kba

Στρατηγική συνεργασία Durst με KBA

την 18 Ιανουαρίου, 2019

Σε στρατηγική συνεργασία στον τομέα της ψηφιακής εκτύπωσης υλικών συσκευασίας προχώρησαν η Durst με την Koenig & Bauer (KBA), την αρχαιότερη εταιρεία κατασκευής εκτυπωτικών μηχανών σε λειτουργία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι δύο εταιρείες πρόκειται να ενώσουν τις δυνάμεις αλλά και τις γνώσεις τους, ώστε να παντρέψουν από κοινού τις θετικές προοπτικές της ψηφιακής εκτύπωσης με την προστιθέμενη αξία στην αγορά της εκτύπωσης κυματοειδούς χαρτονιού και συσκευασίας.

Σκοπός της συνεργασίας η οποία θα έχει έδρα τη Γερμανία, είναι η κατασκευή μιας inkjet εκτυπωτικής μηχανής νερού μονού περάσματος (single pass) ειδικά σχεδιασμένης για τη χρήση σε κυματοειδή χαρτόνια και συσκευασίες.
Πρώτος στόχος των δύο εταιρειών είναι έως την ερχόμενη drupa το 2020 να έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή της μηχανής VariJET η οποία και αναμένεται να παρουσιαστεί στην έκθεση. Βάσει της συμφωνίας, και οι δύο εταιρείες θα διαθέτουν τα κοινά προϊόντα τους στην αγορά.

Για την κοινή αυτή πορεία των δύο εταιρειών, ο Διευθύνων σύμβουλος της KBA Claus Bolza-Schünemann δήλωσε μεταξύ άλλων: «Προσβλέπουμε σε κοινές καινοτομίες και εξελίξεις στην ψηφιακή εκτύπωση χαρτοκιβωτίων και κυματοειδών χαρτονιών και στην προστιθέμενη αξία που θα προσφέρει στους πελάτες μας αυτή η συνεργασία. Με την υψηλή της τεχνογνωσία, την εκτεταμένη εμπειρία στην inkjet εκτύπωση και την υψηλή της ποιότητα, η Durst Phototechnik AG είναι ο ιδανικός συνεργάτης με τον οποίο θα επιδιώξουμε τους στόχους μας

Αξίζει να σημειωθεί πως η KBA και στο πρόσφατο παρελθόν, συγκεκριμένα το 2016, είχε συνεργαστεί με την XEROX στη δημιουργία της μηχανής VariJET 106, όπου ουσιαστικά πάνω στην πλατφόρμα μιας KBA Rapida είχε προσαρμοστεί το σύστημα βιομηχανικής εκτύπωσης της XEROX Impika.

xerox & kba