graphicanews

Ricoh T7210 Industial UV printer

Η Ricoh αποκτά το δικό της επίπεδο εκτυπωτή

την 28 Νοεμβρίου, 2017

Στην αγορά της βιομηχανικής εκτύπωσης εισέρχεται πλέον και η Ricoh, κατασκευάζοντας το δικό της επίπεδο UV εκτυπωτή.

Η εταιρεία, γνωστή από τη μεγάλη γκάμα εκτυπωτικών λύσεων γραφείου και επιχειρήσεων, εισέρχεται πλέον με το νέο Pro T7210 στην πολλά υποσχόμενη αγορά των UV flatbed εκτυπωτών.

Κύρια αγορά του εν λόγω βιομηχανικού εκτυπωτή είναι οι εκτυπώσεις διακόσμησης και συγκεκριμένα οι εκτυπώσεις σε υλικά διακόσμησης εσωτερικών χώρων και οικοδομικά υλικά όπως γυαλί, ξύλο, αλουμίνιο και μεταλλικές επιφάνειες. Για τον λόγο αυτό ο εκτυπωτής έχει εφοδιαστεί με τη δυνατότητα να τυπώνει σε υλικά πάχους έως 11 εκατοστών και διαθέτει τραπέζι με διάσταση 2.1 x 3.2 μέτρα.

ricoh mh54Σύμφωνα με τη Ricoh, ο νέος εκτυπωτής τυπώνει με ταχύτητα 50 τετραγωνικών μέτρων την ώρα σε τετράχρωμη standard ανάλυση των 600 dpi, και με 100 τετραγωνικά την ώρα σε ρύθμιση draft για τετραχρωμία. Μπορεί δε να τυπώσει και με 5 ή 6 χρώματα. Ο Pro T7210 "φοράει" 12 κεφαλές piezo της σειράς MH54 οι οποίες κατασκευάζονται από την ίδια την εταιρεία.

Η πρώτη, δημόσια, εμφάνισή του έγινε στην έκθεση Viscom στην Ιταλία στα μέσα Οκτωβρίου και οι πρώτες αποστολές ξεκινούν στις αρχές του νέου έτους.