GRAPHICANEWS

Durst Rho P10 200

Durst Rho P10

την 28 Σεπτεμβρίου, 2020

H Durst διαθέτει την σειρά των επίπεδων inkjet με μελάνια UV εκτυπωτών Rho P10: Rho P10 160 με πλάτος εκτύπωσης μέχρι 160 εκατοστά, Rho P10 200 με πλάτος εκτύπωσης 205 εκατοστά και Rho P10 250 με πλάτος εκτύπωσης τα 250 εκατοστά. Τα δύο αυτά τελευταία μοντέλα διατίθενται και σε High Speed έκδοση με το P10 200HS & το P10 250 HS και σε Plus & σε LED έκδοση.

Durst Rho P10 Κεφαλές εκτύπωσηςΕίναι εξοπλισμένοι με τις κεφαλές της Durst με τεχνολογία Quadro Array που παράγουν μέγεθος σταγόνας 10pl και αποδίδουν εξαιρετική ποιότητα εκτύπωσης με την τεχνολογία Variodrop. Η ανάλυση εκτύπωσης είναι τα 1000 dpi. και οι ταχύτητες των διαφόρων εκδόσεων της σειράς P10 ξεκινούν από 100 τ.μ./ώρα και φτάνουν στα 400 τ.μ./ώρα.

Οι εκτυπωτές Rho P10 δέχονται, πέραν των βασικών CMYK χρωμάτων, και ανοιχτά χρώματα (Light Cyan και Light Magenta) αλλά και πρόσθετα χρώματα όπως πορτοκαλί, μωβ, αλλά και λευκό. Σημαντικό χαρακτηριστικό είναι πως η χρήση των πρόσθετων Process Colors(PCA) όπως επίσης και των Light Cyan και Light Magenta δεν ελαττώνει την ταχύτητα παραγωγής των εκτυπωτών.

Με την προαιρετική επιλογή “Hapt Print Option” μπορούν να δημιουργηθούν ανάγλυφες εκτυπώσεις σε άκαμπτες επιφάνειες, αλλά και να δημιουργηθούν νέες εφαρμογές, όπως η γραφή Braille ή η αναπαραγωγή πινάκων ζωγραφικής με προσομοίωση ελαιογραφίας με στόχο αγορές όπως μουσεία, εκθέσεις κ.λπ.

Με την προαιρετική επιλογή Fine Art επιτυγχάνεται βελτίωση της ποιότητας εκτύπωσης, ιδιαίτερα στα πλακάτα χρώματα, τα ντεγκραντέ φόντα και την χρωματική περιοχή (color gamut) με ανάλυση εκτύπωσης στα 1200 dpi. Η επιλογή είναι ιδανική για εκτυπώσεις προϊόντων πολυτελείας με οπίσθιο φωτισμό (backlit) και κοντινή θέαση καθώς και διαφημιστικές καμπάνιες.

Τα UV μελάνια της Durst είναι φιλικά προς το περιβάλλον, σύμφωνα με τις Ευρωπαϊκές Οδηγίες και τα γνωστά οικολογικά πρότυπα (Greenguard κλπ.) και έχουν άψογη πρόσφυση σε πάρα πολλά υλικά, ενώ, τα εκτυπωμένα υλικά είναι ανακυκλώσιμα.

Rho P10 Roll optionΟι εκτυπωτές εκτυπώνουν σε μεγάλη ποικιλία επιστρωμένων και μη υλικών – όπως φύλλα από σκληρά και μαλακά αφρώδη υλικά, φύλλα αλουμινίου, ακρυλικά, χαρτονιού, κ.λπ., με πάχος έως 4 cm και προαιρετικά μέχρι 7 cm.
Στην εκτύπωση εύκαμπτων υλικών σε ρολά μπορούν, με προαιρετική μονάδα, να εκτυπώσουν και ρολά μεγάλου βάρους έως 200 Kgr και διάμετρο μέχρι 30 cm.

Τέλος, για την εκτύπωση φύλλων χαρτονιού υψηλής ποιότητας ο εκτυπωτές δέχονται προαιρετικά ειδική μονάδα εκτύπωσης κυματοειδών υλικών (χαρτονιών) –  corrugated option που διαθέτει  ειδικούς οδηγούς μεταφοράς και συγκράτησης των υλικών και ισχυρότερο vacuum για εκτύπωση.

Στην ελληνική αγορά υπάρχει σημαντικός σημαντικός αριθμός εγκαταστάσεων της σειράς Rho P10 Series.
Οι εκτυπωτές της σειράς Rho P10 εκτός από τα δημοφιλέστερα μοντέλα της Durst που είναι, κατατάσσονται στην κορυφή της σχετικής λίστας από πλευράς πωλήσεων παγκοσμίως και αποτελούν μια αξιόλογη επενδυτική πρόταση για τις επιχειρήσεις εκτύπωσης που επιθυμούν υψηλή παραγωγικότητα χωρίς εκπτώσεις στην ποιότητα εκτύπωσης.