GRAPHICANEWS

xerox iridesse

Η Xerox παρουσιάζει την Iridesse

την 14 Μαΐου, 2018

H Xerox παρουσίασε πριν λίγες μέρες τη νέα της υψηλής ταχύτητας έγχρωμη εκτυπωτική μηχανή με δυνατότητες φινιρίσματος.
Ακολουθώντας το παράδειγμα άλλων μεγάλων εταιρειών του κλάδου της εκτύπωσης όπως η Konica Minolta και η MGI, η Xerox δημιούργησε ένα προϊόν που πέρα από την υψηλή παραγωγικότητα και την υψηλή ποιότητα εκτύπωσης, προσφέρει και δυνατότητες τελειοποίησης εντύπων με ιριδίζοντα χρώματα και διακοσμητικά στοιχεία χρυσοτυπίας.

Η νέα μηχανή είναι τεχνολογίας single pass, διαθέτει έξι σταθμούς και συνδυάζει τετράχρωμη εκτύπωση με δύο έξτρα ειδικά ξηρά μελάνια σε ένα μόνο πέρασμα. Η Xerox Iridesse Press μπορεί να εκτυπώσει μεταλλικό χρυσό, ασημί μελάνι ή διαφανές μελάνι και CMYK μαζί, σε ένα μόνο πέρασμα.

Τα χρυσά και ασημένια μεταλλικά μελάνια μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνα τους ή σε στρώσεις, κάτω ή πάνω από το CMYK, για να δημιουργήσουν ιριδίζουσες παλέτες.
Μπορεί επίσης να προστεθεί ένα στρώμα διάφανου ξηρού μελανιού για ένα επιπλέον εφφέ διάστασης ή υφής.

Η εκτύπωση πραγματοποιείται σε ταχύτητες έως 120 σελίδες ανά λεπτό και η πρέσα μπορεί να διαχειρίζεται υλικά εκτύπωσης από 52 έως 400 γραμμάρια.
Όπως όλες οι ψηφιακές μηχανές αυτής της κατηγορίας μπορεί να συνδυαστεί με extra βιβλιοδετικά συστήματα.

iridesse

"Δημιουργήσαμε τη συγκεκριμένη εκτυπωτική μηχανή για να παράγουμε ειδικά εφέ και ψηφιακές βελτιώσεις με αποτελεσματικό κόστος και με μια απλοποιημένη ροή εργασίας, ώστε οι πελάτες μας να μπορούν να αξιοποιήσουν καλύτερα τις ευκαιρίες της αγοράς και να αναπτύξουν περισσότερο τις επιχειρήσεις τους" δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Ragni Mehta, Αντιπρόεδρος και Γενικός Διευθυντής του Cut Sheet Business της Xerox.

Σύμφωνα με την έκθεση Keypoint Intelligence-InfoTrends, η βελτίωση των δυνατοτήτων ψηφιακής εκτύπωσης μπορεί να οδηγήσει σε γρήγορη απόδοση της επένδυσης, καθώς τα περιθώρια κέρδους των παρόχων υπηρεσιών εκτύπωσης σε τέτοιες εργασίες μπορούν να φθάσουν ιδιαίτερα ψηλά - έως 400%. "Η μοναδική δυνατότητα ενός περάσματος του Iridesse, η αυτοματοποίηση της ροής εργασίας για την ενσωμάτωση μεταλλικών και διαφανών μελανιών, σε συνδυασμό με την τεχνολογία ελέγχου χρόνου εκτέλεσης είναι ένα στοιχείο διαφοροποίησης της Xerox και μπορεί να προσφέρει στους παρόχους εκτύπωσης ένα ανταγωνιστικό πλεονέκτημα" δήλωσε ο Ron Gilboa, διευθυντής της ομάδας τεχνολογίας του Keypoint Intelligence- InfoTrends.