graphicanews

Caldera RIP v16

Νέα έκδοση RIP από την Caldera

την 22 Νοεμβρίου, 2022

Η γαλλική εταιρεία ανάπτυξης λογισμικού Caldera ανακοίνωσε την κυκλοφορία της πιο πρόσφατης έκδοσης του CalderaRIP, του βραβευμένου προγράμματος RIP για ψηφιακή εκτύπωση και κοπή μεγάλου μεγέθους.

Από τις 2 Νοεμβρίου 2022, οι χρήστες θα μπορούν να αναβαθμίσουν το RIP τους στην έκδοση 16 για να απολαύσουν την πλήρη γκάμα νέων λειτουργιών και βελτιώσεων.

Τα κυριότερα σημεία αυτής της νέας έκδοσης περιλαμβάνουν 7 νέες δυνατότητες που θα είναι διαθέσιμες για όλους τους χρήστες της έκδοσης 16 και μια ολοκαίνουργια εμπειρία αδειοδότησης. Επιπλέον, η έκδοση 16 είναι συμβατή με το νέο λειτουργικό της Apple, macOS Ventura, και περισσότερους από 50 νέους drivers για Print & Cut εφαρμογές.

Σύμφωνα με τον Arnaud Fabre, τον επικεφαλής προϊόντων στην Caldera, «Ήμασταν η πρώτη λύση RIP που συνεργάστηκε με την Adobe προκειμένου να παραδώσουμε την καλύτερη μηχανή εκτύπωσης PDF στη βιομηχανία εκτυπώσεων μεγάλου μεγέθους και τώρα είμαστε οι πρώτοι που παραδίδουμε την 6η έκδοση με όλες τις νέες βελτιώσεις της. Το CalderaRIP συνεχίζει να βελτιώνεται με τεχνολογίες αιχμής, διασφαλίζοντας αξιοπιστία και κορυφαία απόδοση για όλους τους χρήστες μας. Είμαστε επίσης περήφανοι που συνεχίζουμε να έχουμε τις βιβλιοθήκες Pantone στις λύσεις μας για να βοηθήσουμε τους πελάτες μας να προσφέρουν εξαιρετικά αποτελέσματα. Οι χρήστες της Caldera μπορούν να εμπιστευτούν τις λύσεις μας για να προσφέρουν ό,τι είναι καλύτερο για αυτούς — και να αντιμετωπίσουν τις νέες προκλήσεις του κλάδου μας».

Caldera v16

Η πρώτη σημαντική βελτίωση αφορά την εμπειρία αδειοδότησης όλων των χρηστών Caldera. Το CalderaDock έχει ενημερωθεί στην έκδοση 2.0 και γίνεται η κεντρική εφαρμογή για την εγγραφή και τη διαχείριση των αδειών όλων των λύσεων Caldera. Κατά την εγγραφή μιας νέας άδειας, η διαδικασία επικύρωσης είναι πλέον πλήρως αυτοματοποιημένη για εξοικονόμηση χρόνου και εύκολη εγκατάσταση.

Με την τελευταία έκδοση του Adobe PDF Print Engine (v6), το CalderaRIP εγγυάται στο χρήστη να εκτυπώνει πάντα την απόδοση που αναμένεται από τον σχεδιαστή. Η μηχανή PDF τελευταίας τεχνολογίας της Adobe διευκολύνει τη διαχείριση εκτεταμένων χρωμάτων, brand χρωμάτων, βερνικιών και foils με αυξημένη απόδοση, προβλεψιμότητα και συνέπεια σε σύγκριση με προηγούμενες εκδόσεις, προσφέροντας τη δυνατότητα στους χρήστες να εκτυπώνουν άψογα αποτελέσματα ανεξάρτητα από την εφαρμογή.

Οι χρήστες της έκδοσης 16 θα επωφεληθούν επίσης από τα πιο πρόσφατα πρότυπα FOGRA για εξοικονόμηση χρόνου και σημαντική μείωση της φύρας, επιτυγχάνοντας παράλληλα καλύτερα αποτελέσματα.
Αυτά τα νέα πρότυπα είναι διαθέσιμα στη μονάδα PrintStandardVerifier, ώστε να επιτρέπουν στους χρήστες να πραγματοποιούν ελέγχους συμμόρφωσης πριν από την εκτύπωση.

Εκτός από τις παραπάνω βελτιώσεις, η έκδοση 16 φέρνει μια σειρά από νέες δυνατότητες που έχουν σχεδιαστεί για να διευκολύνουν τις λειτουργίες εκτύπωσης και κοπής. Οι χειριστές που έχουν πολλά έργα με διαφορετικά περιγράμματα κοπής θα μπορούν να τα ομαδοποιήσουν σε αρχεία PDF πολλών σελίδων και να τα υποβάλουν απευθείας στο λογισμικό για εξοικονόμηση χρόνου. Το VisualCut & GrandCut περιλαμβάνει τώρα νέες επιλογές, όπως τη δυνατότητα εισαγωγής πολλαπλών περασμάτων για την εύκολη κοπή παχύτερων υλικών ή την περιστροφή εργασιών κατά 180 μοίρες για διευκόλυνση των ροών εργασιών πλαστικοποίησης και εξάχνωσης.
Επίσης, έχει προστεθεί ένα πρόγραμμα επεξεργασίας στο GrandCut ώστε να βοηθά τους χρήστες να συγχρονίζουν μεθόδους κοπής και υλικά, απαλοίφοντας την ανάγκη τροποποίησης πολύπλοκων αρχείων XML για την επίτευξη μεγαλύτερης ακρίβειας κοπής.

Τέλος, οι λειτουργίες SmartImport & PrintProof προσφέρονται στους συνδρομητές CalderaCare και παρέχουν μοναδικές δυνατότητες αυτοματισμού όσον αφορά την υποβολή εργασιών και την επικύρωση πελατών.

Ο Sebastien Hanssens, Αντιπρόεδρος Marketing & Operations στην Caldera, αναφέρει σχετικά: «Με αυτή τη νέα έκδοση, δείξαμε τη δέσμευσή μας να παρέχουμε πιο έξυπνα εργαλεία για την υποστήριξη των δραστηριοτήτων των πελατών μας. Είτε λειτουργούν σε ένα μικρό, μεσαίο ή βιομηχανικό τυπογραφείο, οι χειριστές μπορούν να αυτοματοποιήσουν τις διαδικασίες τους με τις λύσεις Caldera για να επικεντρωθούν σε εργασίες προστιθέμενης αξίας. Είμαστε βέβαιοι ότι η εκτύπωση και η κοπή με CalderaRIP 16 είναι πιο αποτελεσματική από ποτέ, προσφέροντας εγγύηση για άριστα αποτελέσματα ανεξάρτητα από την εφαρμογή».