GRAPHICANEWS

Νέο σύστημα GEW AeroLED

Η GEW λανσάρει αερόψυκτες λάμπες στεγνώματος

την 14 Φεβρουαρίου, 2022

Η βρετανική εταιρεία GEW, που ειδικεύεται στην παραγωγή λαμπών υπεριώδους ακτινοβολίας (UV), ανακοίνωσε την κυκλοφορία στην αγορά των πλήρως αερόψυκτων συστημάτων UV LED της. Το προϊόν με το όνομα AeroLED, είναι ένα πλήρως αερόψυκτο σύστημα διάστασης 60cm και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για το στέγνωμα των μελανιών εκτύπωσης ή των επιστρώσεων στα εκτυπωμένα υλικά.

Με το νέο αυτό αερόψυκτο σύστημα, η εταιρεία υπόσχεται σημαντική μείωση του ενεργειακού κόστους της επιχείρησης που θα προχωρήσει στη νέα αυτή επένδυση. Η GEW υπολογίζει πως η μείωση της ενέργειας κυμαίνεται μεταξύ 50-70% σε σχέση με ένα συμβατικό σύστημα ψύξης. Οι κάτοχοι συμβατικών συστημάτων μπορούν να αναβαθμίσουν τον εξοπλισμό τους πολύ εύκολα (ακόμη και σε μία μέρα) και να αποσβέσουν την επένδυσή τους σε διάστημα 2 ετών χάρη στην μεγάλη οικονομία που θα έχουν από τη μείωση στην κατανάλωση ενέργειας.

AeroLED GEW

Το AeroLED σύστημα διοχετεύει φιλτραρισμένο αέρα στις λάμπες UV μέσω ενός και μόνο ανεμιστήρα ο οποίος βρίσκεται μακριά από την εκτυπωτική μηχανή. Η διάταξη αυτή μειώνει τον θόρυβο στη μηχανή, μειώνει τυχόν σκόνες που μπορεί να κολλήσουν πάνω στην εκτύπωση και χάρη στα μεγάλα φίλτρα αέρα που χρησιμοποιεί, αυξάνει τον χρόνο ζωής τους χωρίς να χρειάζονται συχνές αλλαγές τους.

Η τεχνολογία UV LED δεν είναι πια απλώς μια τεχνολογία για το μέλλον, έχει γίνει μια βασική τεχνολογία για το σήμερα. Αυτή η αλλαγή οφείλεται στις πρόσφατες και δραματικές αυξήσεις στις παγκόσμιες τιμές ενέργειας, δημιουργώντας μια άνευ προηγουμένου ζήτηση για βιώσιμες λύσεις LED χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας. Η τεχνολογική πρόοδος οδηγεί σε όλο και πιο αποδοτικά και οικονομικά προϊόντα UV LED, όπως αποδεικνύεται και από το λανσάρισμα του AeroLED.