GRAPHICANEWS

HEIDELBERG custom

Η τάση για έντυπα υψηλής ποιότητας ενισχύει τη ζήτηση για εξατομικευμένες μηχανές.

την 27 Ιανουαρίου, 2022

Σε μια τάση που αναδύεται εδώ και πολύ καιρό, ένας αυξανόμενος αριθμός πελατών τυπογραφείων ζητούν τυπωμένα προϊόντα με εξελιγμένες επικαλύψεις και ειδικά εφέ. Η τάση αυτή είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στην εκτύπωση συσκευασιών και ετικετών, με τους κατασκευαστές επώνυμων προϊόντων να στοχεύουν στην αύξηση των πωλήσεών τους μέσω της χρήσης ιδιαίτερα αποτελεσματικών και ξεχωριστών συσκευασιών.

Στη Heidelberger, αυτή η τάση της αγοράς, καλύπτεται από πιεστήρια με ολοένα και περισσότερες προσαρμοσμένες διαμορφώσεις και μεγάλη ποικιλία εξοπλισμού που περιλαμβάνει από συστήματα χρυσοτυπίας μέχρι συστήματα πλαστικοποίησης.

«Η γενική ανάκαμψη της αγοράς αντικατοπτρίζεται επίσης ξεκάθαρα στη ζήτηση για εξατομικευμένα μηχανήματα», σχολιάζει ο CEO της Heidelberg, Rainer Hundsdörfer. «Η τάση προς τα προϊόντα εκτύπωσης με όλο και πιο εξελιγμένο φινίρισμα εξακολουθεί να αυξάνεται και ενισχύει την κερδοφορία των κατασκευαστών επώνυμων προϊόντων και των τυπογραφείων.»

Τα τελευταία τρία χρόνια, η Heidelberg έχει παραδώσει, κατά μέσο όρο, μία εξατομικευμένη πρέσα την εβδομάδα σε σχήμα 70x100 και 50x70. Κανένας άλλος κατασκευαστής δεν έχει προμηθεύσει τόσες εξατομικευμένες πρέσες. Οι πρέσες με τροποποιήσεις για συγκεκριμένους πελάτες αντιπροσωπεύουν επί του παρόντος το 80% όλων των πιεστηρίων Speedmaster XL 106 που παραδίδονται. Οι πελάτες που παραγγέλνουν αυτές τις μηχανές εδρεύουν κυρίως στην Ευρώπη, τις ΗΠΑ και την Ασία, με την κύρια αγορά να είναι η Ιαπωνία.
Τα τελευταία 15 χρόνια η Heidelberg έχει εγκαταστήσει περίπου 200 πρέσες με δώδεκα και περισσότερους πύργους παγκοσμίως. Συνήθως, πρόκειται για πρέσες με δυνατότητα επίστρωσης δύο όψεων. Περίπου οι μισές από τις πολύ μεγάλες πρέσες που χρησιμοποιούνται στην αγορά χειρίζονται εκτύπωση διπλής όψης και φινίρισμα επιφανειών.

Η νέα Speedmaster CX 104 έχει επίσης δυνατότητες για μεγάλες διαμορφώσεις. Η εταιρεία έχει ήδη πουλήσει μηχανές αυτού του μοντέλου με περισσότερους από 1000 πύργους εκτύπωσης από την κυκλοφορία της μηχανής στην αγορά το καλοκαίρι του 2021. Ειδικότερα, στη βασική αγορά συσκευασίας της Κίνας, η εταιρεία βλέπει μια ταχεία αύξηση της ζήτησης για μακριές, ειδικές, μηχανές που μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα τυπογραφεία για να καλύψουν την τοπική ζήτηση για συσκευασίες με εξελιγμένες επικαλύψεις και ειδικά εφέ. Τα πρώτα συστήματα Speedmaster CX 104 με δώδεκα και περισσότερους πύργους έχουν ήδη παραδοθεί από το εργοστάσιο παραγωγής στη Σαγκάη. Ως αποτέλεσμα, η εταιρεία επεκτείνει περαιτέρω την ισχυρή της θέση στη βασική αγορά της Κίνας και στην περιοχή Ασίας - Ειρηνικού.

Τα συνδρομητικά μοντέλα Heidelberg Subscription Plus και Subscription Smart είναι επίσης διαθέσιμα για εξατομικευμένα πιεστήρια και αποδεικνύονται όλο και πιο δημοφιλή στους πελάτες, κυρίως επειδή επικεντρώνονται στην αύξηση της παραγωγικότητας.
Επιλέγοντας το μοντέλο Subscription Plus, οι τυπογράφοι λαμβάνουν ένα πλήρες πακέτο υπηρεσιών που περιλαμβάνει την πρέσα offset με τροφοδοσία φύλλων, το λογισμικό ροής εργασίας Prinect, τα αναλώσιμα, καθώς και υπηρεσίες και συμβουλές απόδοσης. Αντιθέτως με το μοντέλο Subscription Smart, η εκτυπωτική μηχανή δεν περιλαμβάνεται στη συνδρομή.