GRAPHICANEWS

MIMAKI LUS-170 CLEAR INK

Νέο, διάφανο μελάνι για τους UCJV300 της Mimaki

την 25 Σεπτεμβρίου, 2018

Ένα νέο, διάφανο, μελάνι με το όνομα LUS-170 παρουσίασε η Mimaki σχεδιασμένο για τη σειρά εκτυπωτών ευρείας διάστασης UCJV300.
Με το νέο διάφανο μελάνι, οι κάτοχοι των παραπάνω εκτυπωτών θα μπορούν στο εξής να παραγάγουν εκτυπώσεις ευρείας διάστασης με ανάγλυφα, gloss ή ματ σχέδια, δίνοντας προστιθέμενη αξία στις εκτυπώσεις τους.

Η ανακοίνωση για το νέο αυτό μελάνι έρχεται σε μία εποχή κατά την οποία η αγορά της εκτύπωσης, ειδικά αυτής των εντύπων, δίνει μεγάλη έμφαση στην τελειοποίηση και το φινίρισμα.
Τα τελευταία χρόνια, η χρήση χρυσοτυπίας/foil και η δημιουργία ανάγλυφων επιφανειών στα έντυπα θεωρείται ένας σημαντικός παράγοντας στη δημιουργία προστιθέμενης αξίας στις εκτυπώσεις. Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις στο πρόσφατο παρελθόν που μεγάλες εταιρείες κατασκευής μηχανημάτων εκτύπωσης -και ειδικότερα ψηφιακών εκτυπωτικών- ενσωματώνουν δυνατότητες χρυσώματος στη γραμμή παραγωγής τους (βλέπε MGI Jet Varnish, Xerox Iridesse κ.α.).
Τώρα, η Mimaki φέρνει την τάση αυτή και στις εκτυπώσεις large format με το νέο μελάνι για τους εκτυπωτές της.

Mimaki LUS-170"Στο νέο μας μελάνι για τη σειρά UCJV300, χρησιμοποιήσαμε για πρώτη φορά την τεχνολογία Mimaki Clear Control (MCC) σε εκτυπωτή roll-to-roll ", δήλωσε ο κος Ronald van den Broek, γενικός διευθυντής πωλήσεων EMEA της Mimaki Europe. "Αυτό το μοναδικό χαρακτηριστικό μειώνει το χρόνο που απαιτείται για τη σκλήρυνση του μελανιού και έτσι αποφεύγουμε την επικόλληση σκόνης στις εκτυπώσεις εξασφαλίζοντας ομαλότερα και καθαρότερα εφέ, όπως ματ ή γυαλιστερό φινίρισμα. Πιστεύουμε πως το νέο μας μελάνι δημιουργεί περισσότερες δυνατότητες για τους χρήστες της Mimaki και ενισχύει ακόμα περισσότερο την ευελιξία της βραβευμένης σειράς UCJV300."

Τους εν λόγω εκτυπωτές της σειράς UCJV300 θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε από κοντά στο περίπτερο της εταιρείας DALTEC Α.Ε. στην επικείμενη έκθεση GRAPHICA 2019, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο M.E.C. Παιανίας από τις 22 έως τις 24 Φεβρουαρίου 2019.