graphicanews

Xeikon Label Discovery

Νέα Xeikon για ετικέτες

την 31 Οκτωβρίου, 2018

Η Xeikon ανακοίνωσε μια οικονομική, entry-level λύση για την εκτύπωση ετικετών. Πρόκειται επί της ουσίας για ένα σύστημα εκτύπωσης που αποτελείται από μία Xeikon 3030 ρολού, και το νέο πρόσθετο επεξεργασίας entyDcoat.

Ο συνδυασμός τους ονομάζεται "Xeikon Label Discovery" και σύμφωνα με την εταιρεία στοχεύει σε εκτυπωτικές επιχειρήσεις που δεν έχουν προχωρήσει σε επενδύσεις στην αγορά εκτύπωσης ετικετών εξαιτίας άλλοτε του υψηλού κόστους των αντίστοιχων μηχανών ή άλλοτε της έλλειψης στην αγορά μίας καλής ποιότητας enty-level μηχανής ετικετών.

Η Xeikon 3030 χρησιμοποιεί ξερό γραφίτη για την εκτύπωση ετικετών – ο οποίος θεωρείται ιδανικός για χρήση σε υλικά συσκευασίας τροφίμων λόγω της μη τοξικής του φύσης σύμφωνα με τον FDA - και τυπώνει σε κοινά υλικά φλεξογραφίας. Το γεγονός αυτό αποφεύγει την ανάγκη χρήσης ειδικών υποστρωμάτων και εξαλείφει το σχετικό κόστος αποθήκευσης.

Η μηχανή τυπώνει με τετραχρωμία CMYK συν λευκό χρώμα ή όποιο άλλο spot χρώμα επιθυμεί ο χρήστης στα 1200dpi. Το πλάτος εκτύπωσης είναι μεταβαλλόμενο και ξεκινά από τα 20cm και φτάνει μέχρι τα 33cm, ενώ, η ταχύτητα εκτύπωσης αγγίζει τα 9,6 μέτρα το λεπτό.

Το entryDCoat είναι μια μονάδα η οποία αποτελείται από ένα σταθμό για βερνίκι, ένα σύστημα κοπής και ένα σταθμό επανατύλιξης. Για να περιοριστεί το κόστος εκκίνησης, η μονάδα κοπής χρησιμοποιεί περιστροφική τεχνολογία κοπής η οποία εξασφαλίζει χαμηλό κόστος λειτουργίας χωρίς απώλειες στην παραγωγικότητα.