GRAPHICANEWS

ROLAND TrueVIS SG2

Νέα σειρά εκτυπωτών/κοπτικών από τη Roland

την 10 Οκτωβρίου, 2019

Η Roland DG Corporation, κορυφαίος κατασκευαστής εκτυπωτών & κοπτικών inkjet μεγάλου σχήματος, ανακοίνωσε τη νέα σειρά TrueVIS εκτυπωτών/κοπτικών οικολογικού διαλύτη SG2 πλάτους 1.62m, 1.37m και 76cm αντιστοίχως.

Η βραβευμένη σειρά εκτυπωτών & κοπτικών TrueVIS αναπτύχθηκε από την Roland DG για την επίτευξη υψηλής ποιότητας εκτυπώσεων ευρείας διάστασης για τις επιχειρήσεις Γραφικών Τεχνών και Οπτικής Επικοινωνίας.

Οι εκτυπωτές της νέας σειράς SG2 τυπώνουν με τετραχρωμία CMYK χρησιμοποιώντας τα μελάνια TR2 της εταιρείας σε ανάλυση που φτάνει τα 1200dpi μέσω μεταβλητών κουκκίδων τριών μεγεθών, ενώ, διαθέτουν ενσωματωμένη και προεπιλεγμένη τη ρύθμιση True Rich Color με την οποίο επιτυγχάνουν πιο ζωντανά χρώματα στις εκτυπώσεις.

Μεταξύ των τεχνικών βελτιώσεων της νέας σειράς είναι και το προσφάτως ανεπτυγμένο σύστημα αυτόματου κυλίνδρου που απαιτεί ελάχιστη επέμβαση από τον χειριστή, η Λειτουργία Πολλαπλής Εκτύπωσης για αυτοματοποιημένη εκτύπωση και κοπή χωρίς την ανάγκη χρήσης σημείων κοπής, αλλά και η λειτουργία Perforated Cut για την χάραξη & κοπή αυτοκόλλητων ή/και ετικετών χωρίς την ανάγκη πρόσθετης κοπής.

Βελτιώσεις έχουν πραγματοποιηθεί και στον τομέα της οικονομίας καθώς σύμφωνα με την εταιρεία οι νέοι εκτυπωτές χάρη στο νέο σύστημα παροχής μελάνης που διαθέτουν επιτυγχάνουν εξοικονόμηση μελανιού της τάξεως του 54% έναντι της προηγούμενης σειράς.
Επίσης, πλέον δέχονται δοχεία μελάνης των 750ml -έναντι 500ml των προηγούμενων μοντέλων της σειράς- με αποτέλεσμα το χαμηλότερο κόστος μελάνης ανά ml.