graphicanews

Agfa Avatar

Η Agfa εγκαινιάζει τους τσίγκους Avatar V-ZH

την 18 Σεπτεμβρίου, 2018

Έντεκα χρόνια μετά το λανσάρισμα της πρώτης violet εκτυπωτικής πλάκας CtP για εφημερίδες, η Agfa Graphics εγκαινιάζει τις εκτυπωτικές πλάκες Avatar V-ZH οι οποίες δεν απαιτούν προθέρμανση και ετοιμάζονται σε τρία μόλις στάδια. Οι εν λόγω εκτυπωτικές πλάκες σηματοδοτούν το επόμενο ορόσημο όσον αφορά στην οικονομική και οικολογική εμφάνιση τσίγκων εκτύπωσης.

Με γνώμονα την επιτυχημένη εμπειρία των πελατών της με τις violet πλάκες εκτύπωσης χωρίς χημικά, η Agfa ανέπτυξε μια νέα τεχνολογία η οποία ανταποκρίνεται στις ανάγκες των εκτυπωτών εφημερίδων για λιγότερες διαδικασίες παραγωγής και μείωση της συντήρησης των μηχανών.

Η πλάκα Avatar V-ZH δεν απαιτεί μονάδα προθέρμανσης, μειώνοντας την κατανάλωση ενέργειας των τυπογράφων, ενώ, παράλληλα, τους εξοικονομεί χώρο στα τυπογραφεία τους.
Επιπλέον, η μείωση του χρόνου εκκίνησης της παραγωγής αλλά και των αποβλήτων που δημιουργούνται κατά το στάδιο της προετοιμασίας, ενισχύουν τη συνολική παραγωγικότητα των επιχειρήσεων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, οι νέες εκτυπωτικές πλάκες προσφέρουν μεταξύ άλλων: υψηλή αντίθεση εικόνας, συμβατότητα στο φως ημέρας, υψηλή αντοχή στις γρατζουνιές και στο dot gain (άπλωμα κουκκίδας), αλλά και σύντομους χρόνους προετοιμασίας.
Μπορούν δε να χρησιμοποιηθούν σε εκτυπώσεις τόσο με UV μελάνια όσο και με συμβατικά.

Agfa Avatar plates