GRAPHICANEWS

Valiani Omnia

Valiani Omnia: Κοπτικό τραπέζι με αυτόματη τροφοδοσία φύλλων

την 23 Σεπτεμβρίου, 2021

Η ιταλική εταιρεία Valiani, που μετρά σχεδόν 50 χρόνια στην κατασκευή κοπτικών συστημάτων για διάφορους κλάδους των βιομηχανικών κατασκευών, εμπλούτισε τη γκάμα προϊόντων της με ένα ακόμη αυτόματο κοπτικό που καλύπτει ανάγκες τόσο της συσκευασίας & της οπτικής επικοινωνίας όσο και των εντύπων. Το Omnia, σχεδιάστηκε με γνώμονα τις ανάγκες των επιχειρήσεων που θέλουν να αυτοματοποιήσουν τις διαδικασίες παραγωγής τους προσφέροντας ποιοτικό αποτέλεσμα επεξεργασίας σε διάφορους τύπους υλικών.

Με στιβαρή κατασκευή και αυτόματη τροφοδοσία, διαχειρίζεται υλικά σε φύλλα μέγιστου σχήματος 60 x 80cm, συμπεριλαμβανομένων επιχρισμένων χαρτιών, αυτοκόλλητων, συμπαγούς χαρτονιού αλλά και πιο χοντρών υλικών όπως οντουλέ χαρτόνι, λεπτό PVC & foam core. Είναι το ιδανικό συμπλήρωμα για οποιαδήποτε παραγωγή offset ή ψηφιακής εκτύπωσης, για δειγματισμούς και μικρά έως μεσαία τιράζ κουτιών, εταιρικών καρτών, folders, στίκερς κ.α.

Valiani Omnia εφαρμογές

Το Omnia είναι ένα σύστημα κοπής διπλής κεφαλής. Τα φύλλα εισάγονται αυτόματα από το πατάρι τροφοδοσίας στο τραπέζι κοπής με τη βοήθεια συστήματος αναρρόφησης που ανασηκώνει τα φύλλα και τα τοποθετεί στον ιμάντα. Το πατάρι δέχεται έως 500 φύλλα, ανάλογα με το πάχος του υλικού. Η ενσωματωμένη κάμερα διαβάζει αυτόματα τα σημάδια κοπής στα προτυπωμένα φύλλα και προχωρά στην κοπή ή χάραξη του αντίστοιχου αρχείου. Τα έτοιμα φύλλα πέφτουν στο πατάρι εξαγωγής.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο τις πολλαπλές λειτουργίες του κοπτικού εν δράση:

Το λογισμικό ελέγχει πολλαπλές λειτουργίες, συμπεριλαμβανομένης της διαχείρισης αρχείων από διάφορα προγράμματα σχεδιασμού, από κώδικα QR καθώς και κοπής μη εκτυπωμένων υλικών. Η λειτουργία ανάγνωσης κωδικού QR επιταχύνει τη διαδικασία παραγωγής. Η κάμερα ανιχνεύει τον κωδικό, εισάγεται το αντίστοιχο αρχείο κοπής στο λογισμικό και εκτελείται η εργασία, η οποία διαγράφεται στη συνέχεια από τη λίστα. Το μέγιστο πάχος κοπής είναι 10mm. Η μέση ταχύτητα κοπής ανά φύλλο υπολογίζεται σε 45 δευτερόλεπτα, για φύλλα Α3+.

Valiani V-Studio softwareΤο Omnia συνοδεύεται από το V-Studio, τη σουίτα προγραμμάτων που έχει σχεδιαστεί για όλα τα συστήματα κοπής της Valiani και βελτιστοποιεί τη χρήση τους.

Με καινοτόμο μενού, ιδανικό σχεδιαστικό περιβάλλον και εύχρηστα εργαλεία, οι εργασίες περιγραμματικής κοπής, προσωποποίησης κουτιών και δημιουργίας ειδικών κατασκευών γίνονται πιο γρήγορα και απλά.
Το V-Studio περιλαμβάνει τα Μ3 & M3 Art software για εφαρμογές συσκευασίας και POP/POS Displays.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τη GRAPHCOM, επίσημη αντιπρόσωπο Valiani, T: 210 9823800, info@graphcom.gr, www.graphcom.gr