GRAPHICANEWS

Prinect 2020

Nέα έκδοση Prinect 2020 από την Heidelberg

την 18 Σεπτεμβρίου, 2019

Με τη νέα έκδοση του λογισμικού διαχείρισης ροής εργασίας: Prinect 2020, η Heidelberg διευκολύνει ακόμη περισσότερο τους χρήστες του λογισμικού της να εκτελούν στο τυπογραφείο τους τις νέες λειτουργίες της πλατφόρμας καθώς αυτές βασίζονται πλέον εν μέρη ή και καθολικά στο cloud.

“Ολοένα και περισσότερες λειτουργίες του Prinect, μεταφέρονται στο cloud και οι πελάτες μας μπορούν πλέον με μία συνδρομή, να αποκτήσουν πρόσβαση σε αυτές όπως και όταν τις χρειάζονται. Η ροή εργασίας Prinect αποτελεί έτσι τη ραχοκοκαλιά της ψηφιοποίησης των τυπογραφείων.”, αναφέρει σχετικά ο κος Jürgen Grimm, επικεφαλής λύσεων λογισμικού της εταιρείας.

Λειτουργεία Push-to-Stop. Μεγαλύτερη αυτοματοποίηση, χαμηλότερα κόστη
Στη νέα έκδοση, η λειτουργία “αυτόματου προγραμματισμού” βελτιώνει ακόμη περισσότερο τις διαδικασίες διαδοχής των εργασιών. Τα υλικά εκτύπωσης, τα χρώματα, τα διπλώματα και πολλές άλλες προδιαγραφές της εκτύπωσης λαμβάνονται υπόψιν από την πλατφόρμα και έτσι μειώνονται χρονοβόρες εναλλαγές στις εκτυπωτικές μηχανές.

Επίσης, η λειτουργία Push-to-Stop υποστηρίζεται πλέον και στο στάδιο της μετεκτύπωσης. Πρακτικά αυτό σημαίνει πως μία συνδεδεμένη διπλωτική μηχανή μπορεί να ολοκληρώνει τη μία δουλειά μετά την άλλη και να στέλνει αυτόματα αναφορές πίσω στο σύστημα, αυξάνοντας σημαντικά την παραγωγικότητα του τυπογραφείου.

Λειτουργίες Συνεκτύπωσης με Αυτόματη βελτιστοποίηση
Μια σημαντική συμβολή που Prinect στη μείωση του κόστους παραγωγής και αύξησης της παραγωγικότητας αφορά στην αυτόματη δημιουργία συνεκτυπώσεων με εργασίες με κοινά χαρακτηριστικά.
Εργασίες που δεν έχουν κοινά χαρακτηριστικά μεταξύ τους ώστε να μονταριστούν στον ίδιο τσίγκο, για παράδειγμα διαφορετικό χαρτί ή χρώματα εκτύπωσης, δεν προωθούνται από το σύστημα στην παραγωγή και τίθενται σε αναμονή έως ότου μαζευτούν περισσότερες που να μπορούν να τυπωθούν όλες μαζί.

Σύστημα Plate Pilot
Με τη λειτουργία αυτή, το Prinect οργανώνει το εμφανιστήριο τσίγκων και τοποθετεί τους έτοιμους τσίγκους στη σωστή σειρά ώστε αυτοί να τοποθετηθούν στις μηχανές εκτύπωσης όταν ακριβώς χρειάζεται.
Η αυτοματοποίησης της διαδικασίας αυτής αυξάνει την παραγωγικότητα και απελευθερώνει τους χειριστές από την διαδικασία οργάνωσης των έτοιμων τσίγκων - συχνά με κόστος σε γδαρσίματα.

Παράλληλα, το σύστημα Printect εισάγει την αυτοματοποίηση της παραγωγής και στις εκτυπώσεις σκληρόδετων βιβλίων αλλά και συσκευασιών.
Ειδικότερα στις συσκευασίες, στη νέα έκδοση μπορεί να χρησιμοποιηθεί το κοπτικό ως κριτήριο για την οργάνωση της παραγωγής. Έτσι πλέον εργασίες που χρησιμοποιούν το ίδιο κοπτικό εργαλείο οργανώνονται όλες μαζί αυξάνοντας τους χρόνους παραγωγής.