GRAPHICANEWS

Canon GP series

4 νέα μοντέλα Canon imagePROGRAF με φωσφορίζοντα χρώματα

την 11 Οκτωβρίου, 2021

Η Canon Ευρώπης ανακοίνωσε πριν λίγες μέρες την κυκλοφορία τεσσάρων νέων εκτυπωτών ευρείας διάστασης της σειράς imagePROGRAF στα οποία, για πρώτη φορά, παρέχεται η δυνατότητα εκτύπωσης με φωσφορίζοντα χρώματα.

Οι νέοι θερμικοί inkjet εκτυπωτές ευρείας διάστασης χρησιμοποιούν μελάνια νερού και μαζί με την κλασική τετραχρωμία δέχονται και κόκκινο, πορτοκαλί, πράσινο, βιολετί καθώς και το νέο φωσφορίζον ροζ μελάνι.

Πιο συγκεκριμένα, τα δύο μοντέλα της σειράς GP-4000 και GP-2000 με πλάτος στα 112cm και 60cm αντιστοίχως, χρησιμοποιούν 10 χρώματα συν το φωσφορίζον ροζ, ενώ, τα μοντέλα GP-300 και GP-200 με πλάτος στα 92cm για το πρώτο και στα 60cm για το δεύτερο, τυπώνουν με 5 χρώματα συν το νέο φωσφορίζον ροζ της εταιρείας (σύνολο 6 χρώματα).
Και τα τέσσερα μοντέλα αποδίδουν ανάλυση 2400χ1200dpi, με τα GP-4000 και GP-2000 να μπορούν να πιάσουν μέγεθος κουκίδας στα 4pl, ενώ τα άλλα δύο μοντέλα να είναι στα 5pl/κουκίδα.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι νέοι εκτυπωτές χάρη στην ακριβή απόδοση των χρωμάτων έχουν λάβει την άδεια “Pantone Calibrated” για τη γκάμα χρωμάτων Pantone Pastels & Neons.
Οι τεχνικοί της Canon και της Pantone εργάστηκαν μαζί για να δημιουργήσουν ένα σύστημα συνταγών χρώματος και να διασφαλίσουν ότι η γκάμα των Pantone Pastels & Neons χρωμάτων θα μπορεί να προσομοιωθεί και να αναπαραχθεί με τους νέους εκτυπωτές της σειράς GP.

Ο Junichi Wachi, Διευθυντής του τομέα εκτυπωτών ευρείας διάστασης EMEA, δήλωσε μεταξύ άλλων: "Καθώς οι επιχειρήσεις σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική επικεντρώνονται στην επαναλειτουργία και την ανάκαμψή τους, τα φωτεινά, ζωντανά διαφημιστικά γραφικά διαδραματίζουν κρίσιμο ρόλο στην προσέλκυση της προσοχής των καταναλωτών, την αύξηση της επισκεψιμότητας και την τόνωση των πωλήσεων. Για τους τυπογράφους, τα δημιουργικά γραφεία και τα εσωτερικά τμήματα εκτύπωσης που εξυπηρετούν αυτές τις επιχειρήσεις, οι νέοι εκτυπωτές της σειράς imagePROGRAF GP έχουν αναπτυχθεί για να κάνουν τα χρώματα να ξεχωρίζουν, ζωντανεύοντας τα γραφικά της εκάστοτε διαφημιστικής καμπάνιας.”