GRAPHICANEWS

Mimaki Metallic Ink

Νέο, μεταλλικό μελάνι από τη Mimaki

την 30 Ιανουαρίου, 2019

Κυκλοφορεί σε λίγες ημέρες στην αγορά το νέο μεταλλικό μελάνι της ιαπωνικής εταιρείας, MUH-100-Si. Πρόκειται για ένα UV μεταλλικό μελάνι το οποίο κατασκευάστηκε για τον UV εκτυπωτή UJF-7151 plus.

Η ανακοίνωση του νέου μελανιού έρχεται σε συνέχεια της ιδεολογίας της εταιρείας για: «Νέες τεχνολογίες για τη δημιουργία της επόμενης γενιάς της ψηφιακής εκτύπωσης», και στόχος σύμφωνα με την ανακοίνωση είναι να διευκολυνθούν οι δυνατότητες προσθήκης «προστιθέμενης αξίας» στις UV εκτυπώσεις χρησιμοποιώντας τη νέα τεχνολογία μελανιού η οποία δεν απαιτεί ξεχωριστές, χειροκίνητες ενέργειες για τον καλλωπισμό των εκτυπώσεων.

Με τη χρήση του νέου μελανιού, οι κάτοχοι του εκτυπωτή UJF-7151 plus θα μπορούν εύκολα να παράγουν εκτυπώσεις με μεταλλικό φινίρισμα, χωρίς να πρέπει τα τυπωμένα αντικείμενα να περνούν από πρόσθετα στάδια όπως είναι η προσθήκη glitter ή foil για να αποκτήσουν μεταλλική υφή και όψη.

Mimaki Metalic Ink

Αξίζει να σημειωθεί ότι η νέα τεχνολογία μεταλλικού μελανιού μπορεί να αποδώσει τόσο γυαλιστερό όσο και matte φινίρισμα στις εκτυπώσεις, να δώσει στις εκτυπώσεις ανάγλυφη υφή και, συνδυασμένο με τα άλλα χρώματα της εκτύπωσης, να αποδώσει έγχρωμο μεταλλικό φινίρισμα.

Το νέο UV μελάνι που όπως είπαμε θα είναι διαθέσιμο από φέτος το Φεβρουάριο, θα παρουσιαστεί στο ευρύ κοινό για πρώτη φορά στην επικείμενη έκθεση C!Print που θα πραγματοποιηθεί στη Λυών της Γαλλίας από τις 5 έως τις 7 Φεβρουαρίου.