graphicanews

ORAFOL NO PVC

Νέα υλικά χωρίς PVC ανακοίνωσε η Orafol

την 6 Ιουλίου, 2022

Ανταποκρινόμενη στην αυξανόμενη ζήτηση της αγοράς για φιλικά προς το περιβάλλον υλικά κάλυψης οχημάτων, η Γερμανική Orafol ανακοίνωσε μία σειρά νέων υλικών, χωρίς PVC. Η πρώτη, επίσημη, παρουσίαση των νέων υλικών έγινε στο πλαίσιο της φετινής έκθεσης FESPA. 

ORAJET 3971RA+ ProSlide

Το χυτό φιλμ από θερμοπλαστική πολυουρεθάνη (TPU) αναπτύχθηκε ως μια εναλλακτική λύση χωρίς PVC για την κάλυψη οχημάτων και για άλλες, μακράς διάρκειας, εφαρμογές. Σύμφωνα με την εταιρεία, το αυτοκόλλητο προσφέρει πολύ καλή μορφοποίηση χάρη στις τεχνολογίες ORAFOL RapidAir και ProSlide, με γρήγορη και εύκολη εφαρμογή ακόμα και σε πολύπλοκες επιφάνειες με βαθιές αυλακώσεις και εξογκώματα. Η γυαλιστερή, λευκή αυτή μεμβράνη χωρίς PVC προσφέρει επίσης πολύ καλή απόδοση της εκτύπωσης ανεξαρτήτως της μεθόδου που έχει χρησιμοποιηθεί. Ιδιαιτέρως καλά αποτελέσματα επιτυγχάνονται όταν χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με το διαφανές και χωρίς PVC laminate Oraguard 279.

ORAGUARD 2815 Stone Guard

Το ORAGUARD 2815 Stone Guard είναι ένα διαφανές και διαυγές, θερμοπλαστικό φιλμ πολυουρεθάνης. Η μεμβράνη έχει σχεδιαστεί για να προστατεύει τις επιφάνειες των οχημάτων από διάφορες φθορές, όπως γδαρσίματα από πέτρες, βρομιά, έντομα, λεκέδες, μικρές έως μέτριες γρατσουνιές, καιρικά φαινόμενα κ.λπ., χωρίς να επηρεάζεται το αρχικό χρώμα του αυτοκινήτου. Επιπλέον, το προϊόν διαθέτει μία επιφανειακή επίστρωση «αυτοθεραπείας», όπου οι μικρές γρατσουνιές στο φιλμ “αυτό-διορθώνονται” σε θερμοκρασία δωματίου, ενώ, οι μεσαίου μεγέθους γρατζουνιές μπορούν να εξαφανιστούν με ελαφρά θέρμανση του υλικού.

ORAJET 3720 / 3740

Η σειρά αυτή μεμβρανών πολυπροπυλενίου (PP) προσφέρεται για ένα ευρύ φάσμα εφαρμογών προσωρινής διαφήμισης χωρίς PVC. Η εταιρεία λέει πως το φιλμ προσφέρει το καλύτερο δυνατό εκτυπωτικό αποτέλεσμα για όλες τις τεχνολογίες ψηφιακής εκτύπωσης, και αναπτύχθηκε για μελάνια που στεγνώνουν με υπεριώδη ακτινοβολία και για μελάνια λάτεξ. Για εφαρμογές μεγάλης διάρκειας προτείνεται η συνδυασμένη χρήση με το laminate ORAGUARD 236 που επίσης δεν περιέχει PVC.