graphicanews

Konica Minolta AccurioShine 3600

Η Konica Minolta παρουσιάζει την AccurioShine 3600

την 21 Σεπτεμβρίου, 2022

Με την AccurioShine 3600, η ​​Konica Minolta λανσάρει πλέον στην αγορά ένα σύστημα με το δικό της brand για τον καλλωπισμό των εντύπων μέσω της τεχνολογίας Inkjet spot UV.

Η μηχανή βασίζεται στη γνωστή τεχνολογία φινιρίσματος της MGI -την οποία το ελληνικό κοινό έχει δει ζωντανά σε προηγούμενες διοργανώσεις της έκθεσης GRAPHICA EXPO- και πιο συγκεκριμένα διαθέτει τις δυνατότητες καλλωπισμού εντύπων των μηχανών Jetvarnish 3D.

Πρόκειται για ένα πλήρως ψηφιακό σύστημα το οποίο αναπτύχθηκε από κοινού με τη γαλλική MGI και προσφέρει δυνατότητες φινιρίσματος με τοπικό, ανάγλυφο UV αλλά και ψηφιακού foil από ένα και μόνο αντίτυπο, χωρίς τη χρήση καλουπιών, τελάρων και άλλων περιορισμών που έχουν οι αναλογικές μέθοδοι στα μικρά τιράζ.
Στη συγκεκριμένη μηχανή έχουν γίνει τροποποιήσεις σε σχέση με τις αντίστοιχες μηχανές της MGI οι οποίες προσφέρουν βελτιώσεις στην παραγωγικότητα, τη σταθερότητα και στους χρόνους αναμονής.

Konica Minolta AccurioShine 3600

Το μέγιστο μέγεθος χαρτιού που δέχεται η μηχανή είναι B3+ (364mm x 750mm) και τυπώνει σε πλάτος έως 353mm.
To πάχος των υλικών πρέπει να ξεκινά από τα 135gsm και μπορεί να φτάσει έως τα 450gsm μέσω μηχανοκίνητου συστήματος προσαρμογής του ύψους των κεφαλών εκτύπωσης.
Αξίζει να σημειωθεί πως τα εφέ μπορούν να εφαρμοστούν σε mat και illustration χαρτιά χωρίς τη χρήση ειδικών επιστρώσεων, ενώ, η μηχανή δέχεται και πλαστικά, PVC και άλλα υλικά με επίστρωση.

Σε ότι αφορά στην παραγωγικότητα της μηχανής, σύμφωνα με την εταιρεία, αυτή φτάνει τα 2077 A3 την ώρα για βερνίκι πάχους έως 21μm (2D/flat), τα 1260 A3 την ώρα για ανάγλυφο βερνίκι πάχους 51μm (3D) και τέλος τα 547 A3 την ώρα για βερνίκι πάχους 116μm.