graphicanews

KODAK PROSPER 7000 TURBO

Η Kodak παρουσιάζει την ταχύτερη inkjet στην αγορά

την 28 Ιουνίου, 2022

Η Kodak παρουσίασε πριν λίγες ημέρες την επαναστατική KODAK PROSPER 7000 Turbo Press στις εγκαταστάσεις της στο Ντέιτον του Οχάιο. Η νέα ψηφιακή εκτυπωτική μηχανή ρολού τεχνολογίας inkjet, σύμφωνα με την εταιρεία προσφέρει ταχύτητες εκτύπωσης έως και 410 μέτρα/λεπτό ή έως 5.523 A4 το λεπτό! Είναι δηλαδή σχεδόν 35% ταχύτερη από τον πλησιέστερο ανταγωνιστή της.

Η νέα μηχανή επιτρέπει στους τυπογράφους (εντύπων & εφημερίδων) να γίνουν πιο ανταγωνιστικοί έναντι στην offset εκτύπωση και να μεταφέρουν εργασίες μεγαλύτερων τιράζ από τις συμβατικές μηχανές εκτύπωσης στην ψηφιακή inkjet. Με το λανσάρισμα της νέας μηχανής, η Kodak θέτει νέα, πρωτόγνωρα, standards ταχύτητας και παραγωγικότητας στις ψηφιακά τυπωμένες εργασίες.

Η PROSPER 7000 Turbo δεν εντυπωσιάζει μόνο με την απίστευτη ταχύτητα εκτύπωσης, αλλά και με τη μεγάλη ποικιλία υποστρωμάτων & υλικών που μπορεί να διαχειριστεί και τις διαστάσεις αυτών. Υποστηρίζει μέγιστο πλάτος ρολού 648 mm με μεταβλητό μήκος κοπής έως 1.372 mm, ενώ εκτυπώνει σε μεγάλη γκάμα επιχρισμένων και μη χαρτιών, σε χαρτί εφημερίδας, σε ειδικά χαρτιά καθώς και σε ανακυκλωμένα χαρτιά.

PROSPER 7000

Η μηχανή διαθέτει συνολικά 3 λειτουργίες εκτύπωσης ανάλογα με τις εκάστοτε ανάγκες της εργασίας. Έτσι έχουμε τη λειτουργία “Quality mode”, η οποία είναι περίπου συγκρίσιμη με μία εκτύπωση offset με τσίγκο στα 200 lpi (80 L/cm), ιδανική για αλληλογραφίες, καταλόγους και περιοδικά.
Τη λειτουργία “Performance” (ισοδύναμη με τσίγκο στα 133 lpi / 52 L/cm) που ενδείκνυται για σχολικά βιβλία και εκδόσεις μεσαίας κάλυψης μελανιού και, τέλος τη λειτουργία “Turbo” (ισοδύναμη με τσίγκο 85-100 lpi / <40 L/cm) η οποία είναι ιδανική για την εκτύπωση εφημερίδων με μικρή κάλυψη μελανιού.

Σε ότι αφορά στην τεχνολογία μελανιού, η PROSPER 7000 Turbo χρησιμοποιεί φιλικά προς το περιβάλλον μελάνια νερού (CMYK), τα οποία στεγνώνουν με υπέρυθρη ακτινοβολία (NIR) που επιτρέπει άψογο εκτυπωτικό αποτέλεσμα ακόμα και στις πολύ υψηλές ταχύτητες της μηχανής.

Για τη δε διασφάλιση της υψηλής ποιότητας εκτύπωσης, ενσωματώνει το κατοχυρωμένο με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας σύστημα KODAK Intelligent Print System, που φροντίζει αυτόματα για την παρακολούθηση και τη βελτιστοποίηση του χρώματος και των συμπτώσεων στην αμφίπλευρη εκτύπωση.