graphicanews

Η Caldera κυκλοφορεί την έκδοση 15 του CalderaRIP

Η Caldera κυκλοφορεί την έκδοση 15 του CalderaRIP

την 21 Οκτωβρίου, 2021

Η Γαλλική εταιρεία λογισμικού Caldera ανακοίνωσε την κυκλοφορία της τελευταίας έκδοσης του βραβευμένου RIP της, CalderaRIP 15, ώστε να συμπέσει με την 30η επέτειο της εταιρείας.
Από τις 15 Οκτωβρίου, οι χρήστες των λογισμικών της εταιρείας μπορούν να αναβαθμίσουν το RIP τους για βελτιωμένη απόδοση, αυξημένη ευελιξία και μια σειρά νέων δυνατοτήτων που θα τους επιτρέψουν να ανταποκριθούν στις προκλήσεις της βιομηχανίας των ψηφιακών εκτυπώσεων.

Τα κυριότερα χαρακτηριστικά της 15ης έκδοσης περιλαμβάνουν έξι νέες δυνατότητες που θα είναι διαθέσιμες σε όλους τους χρήστες, καθώς και επιπλέον ειδικές προσθήκες για τους συνδρομητές στην υπηρεσία CalderaCare.

CalderaRip OS

Υποστηριζόμενα λειτουργικά & νέοι drivers
Σε ότι αφορά στην υποστήριξη λειτουργικού συστήματος, η νέα έκδοση του RIP είναι έτοιμη για την κυκλοφορία του MacOS Monterey (του νέου λειτουργικού της Apple) και περισσότεροι από 20 νέοι drivers για Print & Cut έχουν προστεθεί στην έκδοση 15 ISO.

Μαζί με τη νέα έκδοση του CalderaRIP, η εταιρεία κυκλοφορεί το V1.12 του CalderaDock, την εργαλειοθήκη που επιτρέπει στους χρήστες να διαχειρίζονται τις άδειες και την εγκατάσταση όλων των λύσεων Caldera.
Διαθέτει τώρα ένα βελτιωμένο περιβάλλον εργασίας (interface) για την επισύναψη και εναλλαγή αδειών RIP, και τη μονάδα Sync&Deploy που επιτρέπει στους χρήστες να εγκαταστήσουν τα προγράμματα οδήγησης και τα προφίλ τους από απόσταση.

CalderaRIP White Under Marks

White Under Marks
Η νέα λειτουργία “White Under Marks” βελτιώνει την ακρίβεια κοπής σε μη λευκά υλικά, όπως σκούρα, διαφανή ή μεταλλικά υποστρώματα.

Κατά την εκτύπωση σε σκούρα, διαφανή ή μεταλλικά υποστρώματα - και αν τυπώνει λευκό μελάνι ο εκτυπωτής-  το CalderaRIP 15 προσθέτει λευκό μελάνι κάτω και γύρω από τα σημάδια κοπής και τους κωδικούς ώστε να βελτιώσει την ανίχνευση κοπής και την ακρίβεια κοπής σε μη λευκά μέσα.

Wide Contour Offset
Η νέα λειτουργία “Wide Contour Offset” βελτιώνει σημαντικά την ακρίβεια κοπής σε υφάσματα που παρουσιάζουν συρρίκνωση ή παραμόρφωση.

Preview
Η έκδοση 15 περιλαμβάνει βελτιωμένη δυνατότητα προεπισκόπησης, ώστε να μπορεί ο χρήστης να ελέγχει καλύτερα τις ένθετες εργασίες σε περιβάλλον υψηλής παραγωγικότητας. Διευκολύνει τον έλεγχο και την επαλήθευση εργασιών, πριν και μετά την εκτύπωση, για την ελαχιστοποίηση σφαλμάτων και σπατάλης υλικών.

TileOrder
Η δυνατότητα TileOrder, που υπήρχε και σε προηγούμενες εκδόσεις, έχει βελτιωθεί με την προσθήκη ρυθμίσεων προκειμένου να διευκολυνθεί η διαδικασία παραγωγής εργασιών wide-format μεγάλου μεγέθους όπως π.χ. εργασίες car wrapping. Για παράδειγμα ο χειριστής μπορεί να δώσει εντολή η εκτύπωση μιας δουλειάς να ξεκινήσει από την κάτω δεξιά γωνία μιας αφίσας ώστε να μην υπάρχουν καθυστερίσεις στην παραγωγή.

Pantone FHI Spot Color Library
Για να επεκτείνει περαιτέρω τις δυνατότητες εκτύπωσης μόδας και διακόσμησης εσωτερικών χώρων, εκτός από τα 2.310 ήδη διαθέσιμα χρώματα, η καινούρια έκδοση περιλαμβάνει τώρα 315 νέα spot χρώματα Pantone FHI (Fashion, Home + Interiors) για να βοηθήσει στην οπτικοποίηση και να ενισχύσει την αναπαραγωγή των χρωμάτων.

PrintProof
Μαζί με τις παραπάνω βελτιώσεις στο λογισμικό RIP, η έκδοση 15 έρχεται με νέες δυνατότητες για τους συνδρομητές του CalderaCare, συμπεριλαμβανομένης της δυνατότητας PrintProof. Με την λειτουργία αυτή το RIP δημιουργεί πλέον αρχεία tiff τα οποία μπορεί να εγκρίνει ο πελάτης και να αποφευχθούν ανεπιθύμητα λάθη στην εκτύπωση με ότι αυτό συνεπάγεται για τα κόστη παραγωγής.

CalderaJobs
Ο χρήστης μπορεί πλέον να φιλτράρει τις εργασίες του ανά ημερομηνία στο CalderaJobs, και εύκολα να βρει οποιαδήποτε εργασία πρέπει να ανατυπώσει ή να αρχειοθετήσει.