GRAPHICANEWS

Taopix AI

Η Τεχνιτή Νοημοσύνη στην υπηρεσία των photobooks

την 15 Σεπτεμβρίου, 2018

Η εταιρεία Taopix, η βρετανική εταιρεία η οποία από το 2007 ειδικεύεται στην κατασκευή λογισμικού για τη δημιουργία φωτογραφικών άλμπουμ, ανακοίνωσε πως πλέον χρησιμοποιεί τεχνιτή νοημοσύνη στα λογισμικά της ώστε η εμπειρία δημιουργίας ενός photobook να είναι ακόμη πιο εύκολη για τον τελικό χρήστη.

Σύμφωνα με την εταιρεία, ο κλάδος των φωτογραφικών άλμπουμ πάσχει από ένα ανησυχητικά μεγάλο ποσοστό εγκατάλειψης. Το 70% όλων των έργων φωτογραφικού βιβλίου που έχουν ξεκινήσει ποτέ δεν ολοκληρώνονται.
Η αξία της αγοράς βιβλίων φωτογραφιών παγκοσμίως εκτιμάται σε 4 δισ. Δολάρια. Εάν το 70% όλων των έργων που έχουν ξεκινήσει δεν έχουν ολοκληρωθεί, σημαίνει ότι υπάρχουν σημαντικά χρηματικά ποσά που χάνονται.

Η εταιρεία πιστεύει πως οι πιο σημαντικοί παράγοντες αυτής της ανησυχητικής στατιστικής είναι ο χρόνος και η προσπάθεια που χρειάζονται για να φτιαχτεί ένα φωτογραφικό βιβλίο από τον τελικό χρήστη. Και ενώ για μερικούς αυτό μπορεί να είναι μία ευχάριστη διαδικασία, πολλούς άλλους φαίνεται να τους αποτρέπει από το να τελειώσουν το βιβλίο που έχουν ξεκινήσει να στήνουν με τις φωτογραφίες τους.

«Ψάχνουμε για την κατάλληλη λύση Τεχνιτής Νοημοσύνης για πολλά χρόνια, ώστε να κάνουμε τη δημιουργία φωτογραφικών βιβλίων ευκολότερη και ταχύτερη», λέει ο James Gray, Διευθύνων Σύμβουλος και Ιδρυτής της Taopix. "Χρειάστηκε αρκετός χρόνος για να βρεθεί μια τεχνολογία που να είναι κατάλληλη για τη δουλειά μας και να μπορεί να δημιουργήσει αξιόπιστα βιβλία χρησιμοποιώντας AI. Το γρήγορο και αυτόματο στήσιμο των βιβλίων είναι ένα πράγμα, αλλά τα βιβλία πρέπει να είναι στο τέλος και όμορφα.» συνεχίζει ο Gray.

Η νέα εμπλουτισμένη έκδοση AI του Taopix θα ονομάζεται Taopix.ai. Το προϊόν θα κάνει όλα τα πράγματα που κάνει σήμερα το Taopix, αλλά θα χρησιμοποιεί την Τεχνιτή Νοημοσύνη για να επιλέξει πρώτα τις εικόνες που θα χρησιμοποιηθούν, να κατασκευάσει "ιστορίες" από αυτές και τέλος να παρουσιάσει τις εικόνες αυτές σε ένα βιβλίο κατά τέτοιο τρόπο που να μεταφέρει τόσο τη λογική όσο και το συναίσθημα.