graphicanews

Ειδήσεις

WPO Packaging Awards 2021

World Star Packaging Awards 2021

την 27 Ιανουαρίου, 2021

Ανακοινώθηκαν τη Δευτέρα 19 Ιανουαρίου από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Συσκευασίας (WPO) οι νικητές του ετήσιου, διεθνούς, διαγωνισμού συσκευασίας World Star Packaging Awards 2021. Φέτος, στο διαγωνισμό κρίθηκαν συνολικά 354 συμμετοχές από 34 χώρες και από αυτούς διακρίθηκαν οι 194.

Οι χώρες με το μεγαλύτερο αριθμό βραβευμένων συμμετοχών φέτος είναι η Ιαπωνία (26), η Κίνα (22), οι ΗΠΑ (14) και η Αυστραλία με την Ν. Ζηλανδία  (13), η Τσεχία (12) και η Τουρκία με επίσης 12 συμμετοχές.

Νικητές όμως είχαμε και από την Ελλάδα, με τρεις εγχώριες επιχειρήσεις να καταφέρνουν να διακριθούν στο σημαντικό αυτό παγκόσμιο διαγωνισμό, σε δύο κατηγορίες: Συσκευασίες Ποτών και Συσκευασίες Τροφίμων.

Οι Ελληνικές επιχειρήσεις που βραβεύτηκαν είναι:
1. Α. Χατζόπουλος Α.Ε. για την παραγωγή τής ανακυκλώσιμης εύκαμπτης συσκευασίας καφέ της εταιρείας Lincoln & Yorks.
2. Paperpack Α.Ε, για τη συσκευασία της σειράς Metaxa Grande Fine (σχεδιασμένες από τον Έλληνα καλλιτέχνη Cacao Rocks).
3. A.S. Advertising, για τη δημιουργία της συσκευασίας ελαιολάδου APOLLEE.

Οι νικητές των ειδικών κατηγοριών (President’s Award, Sustainability Award, Marketing Award και Packaging that Saves Food Award) θα ανακοινωθούν στη διαδικτυακή τελετή απονομής των βραβείων που θα πραγματοποιηθεί στις 21 Μαΐου 2021.

Οι υποψήφιοι διεκδικητές, που είχαν δικαίωμα συμμετοχής στο διεθνή διαγωνισμό, αναδείχθηκαν μέσα από τα Ελληνικά βραβεία Packaging Innovation Awards 2020 που διοργανώθηκαν για τρίτη συνεχόμενη χρονιά από την εταιρία Boussias Communications, με τη συνεργασία του Συνδέσμου Βιομηχανιών Παραγωγής Υλικών & Συσκευασίας (ΣΥ.ΒΙ.Π.Υ.Σ.).

Πολλά συγχαρητήρια σε όλες τις επιχειρήσεις που συμμετείχαν.

Λίγα λόγια για τις δουλειές που διακρίθηκαν:

Lincoln & York’s Recyclable Coffee Packaging

Εταιρεία παραγωγής: Α. Χατζόπουλος Α.Ε.
Πελάτης: Lincoln & York
Κατηγορία: Συσκευασίες ποτών

Α. Χαντζόπουλος Α.Ε.Σε συνεργασία με την εταιρεία καφέ Lincoln & York, η Χατζόπουλος Α.Ε. έφερε στην αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου μια ολοκληρωμένη γκάμα ανακυκλώσιμων συσκευασιών καφέ all-PE.

Βασισμένες στην πρωτοποριακή τεχνολογία X-CYCLE PE της Χατζόπουλος Α.Ε., οι εύκαμπτες αυτές συσκευασίες είναι κατάλληλες για ανακύκλωση μέσω του καναλιού ανακύκλωσης πολυαιθυλενίου στην Αγγλία.

Τα φιλμ που χρησιμοποιήθηκαν έχουν μεγάλη αδιαπερατότητα και διατηρούν το άρωμα και τη γεύση του καφέ. Εκτός από τις βελτιωμένες περιβαλλοντικές μετρήσεις, τα film X-CYCLE PE έχουν εξαιρετικές μηχανικές ιδιότητες και τέλεια εμφάνιση για να προσελκύσουν τους σημερινούς περιβαλλοντικά συνειδητούς καταναλωτές.

APOLLEE Olive Oil

Σχεδιασμός: A.S. ADVERTISING
Πελάτης: Manoli Canoli Imports
Κατηγορία: Συσκευασίες τροφίμων

Το Apollee είναι ένα βιολογικό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο που κατασκευάζεται στην Ελλάδα και κέρδισε το Χρυσό Βραβείο το 2020 στο διαγωνισμό NYIOOC (World Olive Oil Competition). Η συσκευασία του αποτελείται από ένα γυάλινο επίπεδο μπουκάλι το οποίο βρίσκεται μέσα σε κουτί από σκληρό χαρτόνι. Ο σχεδιασμός της συσκευασίας είναι εμπνευσμένος από τους κορμούς του δέντρου της ελιάς.

Apolee

METAXA GRANDE FINE COLLECTOR'S EDITION by Cacao Rocks
Εταιρεία παραγωγής: PAPERPACK Α.Ε.
Σχεδιασμός: Cacao Rocks
Κατηγορία: Συσκευασίες ποτών

Σχεδιασμένο από έναν από τους σημαντικότερους Έλληνες σχεδιαστές, τον Γιάννη Τσεκλένη, η συσκευασία του METAXA Grande Fine έχει καθιερωθεί ως μια μοναδική οπτική πρόταση που αποτίει φόρο τιμής στην Ελλάδα.
Το 2020, η εταιρεία ζήτησε από τον αναγνωρισμένο street artist Cacao Rocks να προτείνει τη δική του ερμηνεία αυτού του εμβληματικού προϊόντος.

METAXA WPO 2021