GRAPHICANEWS

Ειδήσεις

Two Sides

335 εταιρείες αφαιρούν παραπλανητικές δηλώσεις

την 19 Νοεμβρίου, 2018

Κατά την ετήσια συνάντηση των μελών του Οργανισμού Two Sides -του Οργανισμού για την προάσπιση του οικολογικού χαρακτήρα των εκτυπώσεων- εκπρόσωποι της Αυστραλίας, της Ευρώπης, της Νέας Ζηλανδίας, της Βόρειας Αμερικής, της Νότιας Αμερικής και της Νότιας Αφρικής αποφάσισαν να συνεχίσουν τις προσπάθειές τους, οι επιχειρήσεις να σταματήσουν τις παραπλανητικές αναφορές που σχετίζονται με τις εκτυπώσεις ή/και το χαρτί όπως οι γνωστές ετικέτες στα email: Think before you print, Go-Green κ.λπ.

Από την ίδρυσή του ο Οργανισμός έχει διερευνήσει 921 οργανώσεις παγκοσμίως με σκοπό να σταματήσει η παραπλανητική «πράσινη πλύση εγκεφάλου» από επιχειρήσεις που αφορά στη χρήση εκτυπώσεων. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του οργανισμού, συχνά τα παραπλανητικά μηνύματα αντιβαίνουν και τους τοπικούς κώδικες της διαφημιστικής αγοράς.

Μετά από τις παρεμβάσεις του οργανισμού Two Sides, συνολικά 335 επιχειρήσεις προχώρησαν στην αφαίρεση των παραπλανητικών μηνυμάτων από την επικοινωνία τους.

« ...Παρά τη μεγάλη επιτυχία της εκστρατείας μας, οι ατεκμηρίωτες και παραπλανητικές αναφορές για την επικινδυνότητα του χαρτιού στο περιβάλλον, εξακολουθούν να είναι μία κοινή πρακτική μεταξύ των επιχειρήσεων. Κάθε μέρα βλέπουμε να κοινοποιούνται σε δεκάδες εκατομμύρια χρήστες μηνύματα που λένε πως το χαρτί κάνει κακό για το περιβάλλον.» δηλώνουν μεταξύ άλλων σε κοινό ανακοινωθέν οι τοπικοί διευθυντές του Οργανισμού.

Ο οργανισμός παρατηρεί επίσης στην ανακοίνωσή του πως οι παρερμηνείες των καταναλωτών σχετικά με τα έντυπα και το χαρτί ενισχύονται από τους παρόχους υπηρεσιών, καθώς όλο και περισσότεροι ενθαρρύνουν τους πελάτες τους να στραφούν σε ηλεκτρονικούς λογαριασμούς και γενικά στα ηλεκτρονικά μέσα για τις ενημερώσεις τους. Τα επιχειρήματα για τις αλλαγές που προτείνονται βασίζονται σε αβάσιμους περιβαλλοντικούς ισχυρισμούς, όπως οι φράσεις: "Go Green - Go Paperless" ή επιχειρήματα του τύπου: "Επιλέξτε e-λογαριασμό και σώστε ένα δέντρο."

Στην προσπάθειά του ο οργανισμός να αντιμετωπίσει την παραπληροφόρηση, καλεί τον κόσμο εάν δει ένα τέτοιο παραπλανητικό μήνυμα να το αναφέρει στο email: greenwash@twosides.info

Για περισσότερες πληροφορίες για τις δράσεις του Two Sides, μεταβείτε εδώ