GRAPHICANEWS

Ειδήσεις

Adobe and Pantone

Η Adobe αφαιρεί από τις μελλοντικές εκδόσεις της την Pantone

την 19 Ιανουαρίου, 2022

Μπροστά σε μία δυσάρεστη είδηση βρέθηκε προσφάτως η κοινότητα των σχεδιαστών, καθώς, η Adobe προτίθεται να αφαιρέσει από τις μελλοντικές εκδόσεις των διάσημων εφαρμογών της τις βιβλιοθήκες χρωμάτων της Pantone (Pantone Color Libraries).

Η πρώτη αναφορά για αυτήν την απόφαση εμφανίστηκε στην ιστοσελίδα της Adobe στα τέλη Νοεμβρίου.

Δήλωση της Adobe για αφαίρεση της Pantone

Η μεγάλη αυτή αλλαγή πρόκειται να συμβεί από τον Μάρτιο 2022, οπότε και τα χρώματα της Pantone δεν θα είναι πλέον διαθέσιμα στα λογισμικά όπως το Photoshop, Illustator, InDesign, Acrobat, Adobe Color και Adobe Capture.

Σε συνέντευξή της η Αντιπροέδρος και Γενική Διευθύντρια της Pantone, κα Elley Cheng, είπε στο περιοδικό CreativePro ότι το μέλλον της Pantone στα προϊόντα της Adobe βρίσκεται στο πρόσθετο λογισμικό, το Pantone Connect. Μέσω αυτού του add-on λογισμικού η Pantone θα πουλά πλήρη και ενημερωμένα δεδομένα χρωμάτων απευθείας στους δικούς της χρήστες.

Πρακτικά η εξέλιξη αυτή σημαίνει πως, από το Μάρτιο του 2022, οι χρήστες της Adobe, που θέλουν να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν τις παλέτες Pantone, θα πρέπει να κάνουν μία ακόμη συμπληρωματική συνδρομή (πέρα από αυτήν που έχουν ήδη για το Creative Cloud) στο Pantone Connect.
Μέχρι στιγμής, η απόφαση αυτή δεν αφορά τα λογισμικά σχεδιασμού της Serif, τη σουίτα της Corel ή το Quark.

Σύμφωνα με την Pantone, αιτία για την αλλαγή αυτή είναι ότι δεν μπορούσε η εταιρεία να επικαιροποιήσει τα χρώματά της στη σουίτα CreativeCloud της Adobe, με αποτέλεσμα οι χρήστες να χρησιμοποιούν απαρχαιωμένα ή μη λειτουργικά δεδομένα χρωμάτων.

Δείτε στο παρακάτω video την εταιρεία να παρουσιάζει αναλυτικά την πλατφόρμα της Pantone Connect.