graphicanews

Ειδήσεις

PANTONE 19-4052

Το "Kλασικό Μπλε" το Χρώμα της Χρονιάς για την Pantone

την 10 Ιανουαρίου, 2020

Η Pantone, συνεχίζοντας την παράδοση που ξεκίνησε το 2000, ανακοίνωσε πριν λίγες μέρες το “Χρώμα της Χρονιάς” για το 2020. Η επιλογή για φέτος είναι το “κλασικό μπλε” και πιο συγκεκριμένα το χρώμα με τον κωδικό PANTONE 19-4052.

Σύμφωνα με την εταιρεία, πρόκειται για ένα διαχρονικό, απλό και κομψό χρώμα το οποίο παραπέμπει στο χρώμα που παίρνει ο ουρανός το σούρουπο. Εκφράζει δε αξιοπιστία και σταθερότητα, στοιχεία σημαντικά καθώς περνάμε το κατώφλι μιας νέας εποχής.

«Ζούμε σε μια εποχή που απαιτεί εμπιστοσύνη και πίστη και είναι αυτό το είδος σταθερότητας και αυτοπεποίθησης που εκφράζεται από το PANTONE 19-4052 Classic Blue. Ένα σταθερό και αξιόπιστο μπλε χρώμα στο οποίο πάντα μπορούμε να βασιστούμε.», δήλωσε ο Leatrice Eiseman, Εκτελεστικός Διευθυντής του Ινστιτούτου Pantone Color, και συνεχίζει: “Το PANTONE 19-4052 Classic Blue μάς ενθαρρύνει να κοιτάξουμε πέρα από το προφανές και να διευρύνουμε τη σκέψη μας. Μας προκαλεί να σκεφτούμε πιο βαθιά, να διευρύνουμε τους ορίζοντές μας και να αυξήσουμε τη μεταξύ μας επικοινωνία".

Χρώμα της Χρονιάς 2020

Το κλασικό μπλε στη γραφιστική και τη συσκευασία
Λόγω της σχέσης του PANTONE 19-4052 Classic Blue με τον ουρανό το σούρουπο -κάτι που βλέπουμε κάθε μέρα- εκφράζει την αξιοπιστία και τη σταθερότητα. Ένα χρώμα που εμπνέει αξιοπιστία αποτελεί μια ιδανική απόχρωση για πολλές εφαρμογές γραφικού σχεδιασμού. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τις συσκευασίες όπου το PANTONE 19-4052 Classic Blue μεταφέρει το μήνυμα της ειλικρίνειας και της αξιοπιστίας που αναζητούν οι σημερινοί καταναλωτές.