GRAPHICANEWS

Ειδήσεις

Fujifilm Xerox

Τίτλοι τέλους στη συγχώνευση Fujifilm & Xerox

την 8 Νοεμβρίου, 2019

Η Xerox Holdings Corporation ανακοίνωσε επισήμως την Παρασκευή 8/11 ότι παύει όλες τις διαδικασίες που είχαν ξεκινήσει με τη FUJIFILM Holdings Corporation για συγχώνευση των δύο κολοσσών της εκτύπωσης.

Πιο συγκεκριμένα, η συμφωνία συγχώνευσης που είχε ταράξει την αγορά πριν 2 χρόνια περίπου, προέβλεπε την εξαγορά έναντι 6,1 δις δολαρίων της Xerox από θυγατρική της Fujifilm.

Η συμφωνία είχε δρομολογηθεί με επικεφαλής της Xerox τον κο Jacobson, o οποίος τελικώς μαζί με άλλα 5 μέλη της διοίκησης παραιτήθηκε στα μέσα του 2018 μετά από έντονες αντιδράσεις κατά τις συμφωνίας από μεγαλομετόχους της Xerox.
Μαζί, απορρίπτεται και η αγωγή 1 δις. δολαρίων που είχε καταθέσει η FUJIFILM κατά της XEROX, μετά τον τερματισμό της συμφωνίας συγχώνευσης.

Θυμίζουμε ότι με τη συμφωνία συγχώνευσης, η Fujfilm θα αναλάμβανε τη Xerox έναντι 6.1 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Η "νέα" εταιρεία που θα προέκυπτε θα ήταν παγκόσμιος ηγέτης στις τεχνολογίες εκτύπωσης με έσοδα που αναμενόταν να φτάνουν τα 18 δισεκατομμύρια δολάρια. Η συναλλαγή είχε εγκριθεί ομοφώνως από τα τότε Διοικητικά Συμβούλια της Fujifilm και της Xerox, και η νέα εταιρεία θα ονομαζόταν Fuji Xerox. Εάν υλοποιούνταν η συμφωνία, η Fujifilm θα κατείχε το 50,1% της συνδυασμένης νέας εταιρείας.