GRAPHICANEWS

Ειδήσεις

Lidl Stora Enso

Στον ιδιοκτήτη των Lidl εργoστάσιο χαρτιού της Stora Enso

την 15 Νοεμβρίου, 2022

Η φινλανδική εταιρεία παραγωγής χαρτού Stora Enso, ανακοίνωσε ότι θα πουλήσει το εργοστάσιο παραγωγής χαρτιού Maxau -που βρίσκεται στη Γερμανία-, στον Όμιλο Schwarz, τον ιδιοκτήτη των αλυσίδων σούπερ μάρκετ Lidl.

Η συναλλαγή αποτελεί μέρος του σχεδίου της Stora Enso να εκχωρήσει τέσσερα από τα πέντε εναπομείνασα εργοστάσια παραγωγής χαρτιού, με σκοπό να επενδύσει στην παραγωγή υλικών συσκευασίας.

«Το σχέδιο της Schwarz είναι να συνεχίσει την παραγωγή χαρτιού και οι 440 εργαζόμενοι του εργοστασίου στο Maxau θα είναι μέρος της συναλλαγής», δήλωσε η Stora Enso.

Από την πλευρά του ο Ομίλος Schwartz έκανε γνωστό πως η… ασυνήθιστη κίνησή του να επενδύσει σε ένα εργοστάσιο παραγωγής χαρτιού, έγινε σε μεγάλο βαθμό για να εξασφαλίσει την επάρκειά του σε χαρτί!
Θυμίζουμε πως η αγορά του χαρτιού εκτύπωσης δέχτηκε πολλές πιέσεις τόσο σε επίπεδο τιμών όσο και σε επίπεδο διαθεσιμότητας αμέσως μετά το τέλος της πανδημίας και το σταδιακό άνοιγμα της αγοράς παγκοσμίως.

Το συγκεκριμένο εργοστάσιο παραγωγής λειτουργεί από το 1883 και η ικανότητα παραγωγής χαρτιού του είναι περίπου 500.000 τόνοι/έτος.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα στον τύπο το τίμημα για την αγορά ανήλθε στα 210 εκατ. Ευρώ.