graphicanews

Ειδήσεις

Feldmuehle

Πτώχευση και για την χαρτοβιομηχανία Feldmuehle

την 13 Δεκεμβρίου, 2018

Μετά τις Zanders και Scheufelen, άλλη μία δυσάρεστη είδηση χαρτοβιομηχανίας από τη Γερμανία ανακοινώθηκε πριν λίγες μέρες. Η Feldmuehle, μία εταιρεία με ιστορία 114 χρόνων, 400 ανθρώπους προσωπικό και παραγωγικότητα 250.000 τόνων το χρόνο, υπέβαλε αίτηση πτώχευσης και σταματά εντελώς τη μηχανή PM2 με την οποία παρήγαγε χαρτιά εκτύπωσης.

Η Feldmuehle GmbH, η οποία την άνοιξη του 2018 ανέλαβε τις επιχειρηματικές δραστηριότητες της Feldmuehle Uetersen GmbH με απόκτηση όλων των σημαντικών περιουσιακών στοιχείων της τελευταίας, επηρεάστηκε δυσμενώς και απρόβλεπτα το τρέχον έτος λόγω αύξησης του κόστους ενέργειας και των τιμών των πρώτων υλών.

Κατά τη διάρκεια του 2018, η διοίκηση είχε εφαρμόσει εκτεταμένα μέτρα για την αύξηση της λειτουργικής κερδοφορίας της, αλλά, παρά τις προσπάθειές της, το αυξανόμενο μεταβλητό κόστος δεν μπορούσε να αντισταθμιστεί από τις αυξήσεις των τιμών που εφαρμόστηκαν, εν μέρει λόγω των χαμηλότερων από τα αναμενόμενα εσόδων της εταιρείας τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο του 2018.

Λαμβάνοντας υπόψη αυτά τα γεγονότα, η διοίκηση αποφάσισε να πραγματοποιήσει την απαραίτητη αναδιοργάνωση/αναδιάρθρωση της εταιρείας και, στις 19 Νοεμβρίου 2018, υπέβαλε αίτηση στο αρμόδιο τοπικό δικαστήριο του Pinneberg να κινήσει διαδικασία αφερεγγυότητας σύμφωνα με τον γερμανικό νόμο.

Δυστυχώς, από τους 400 υπαλλήλους της επιχείρησης μόνο οι 180 θα παραμείνουν σε αυτήν, ενώ, για τους υπόλοιπους που θα απολυθούν προβλέπεται να μεταβούν σε «μεταβατική εταιρεία» προκειμένου να μετεκπαιδευτούν ώστε να βρουν κάποια νέα εργασία στην αγορά.

Από εδώ και στο εξής, και μετά την παύση παραγωγής χαρτιών εκτύπωσης, η Feldmuehle σκοπεύει να επικεντρώσει το ενδιαφέρον της στα χαρτιά ετικετών και στα χαρτιά εύκαμπτης συσκευασίας.
feldmuehle packaging

Feldmuehle