graphicanews

Ειδήσεις

Fogra53 Konica Minolta

Πρώτη πιστοποίηση Fogra53 για την KM-1 της Konica Minolta

την 23 Ιουλίου, 2019

H Konica Minolta είναι ο πρώτος κατασκευαστής εκτυπωτικών συστημάτων με διεθνή δραστηριότητα που λαμβάνει την πιστοποίηση Fogra53 για τη μηχανή της AccurioJet KM-1 B2 UV LED.

Μετά από ένα εξαντλητικό πρόγραμμα δοκιμών, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην ανακοίνωση, η συγκεκριμένη μηχανή πέρασε τις δοκιμασίες της σταθερότητας, της χρωματικής πιστότητας και της ευελιξίας και τελικά επιβραβεύτηκε με την πιστοποίηση Fogra53.

H AccurioJet KM-1 εκτυπώνει με ταχύτητα 3.000 φύλλων B2 ανά ώρα σε ανάλυση 1.200 dpi. Στα πλεονεκτήματα του συστήματος περιλαμβάνονται η δυνατότητα πραγματοποίησης υβριδικής εκτύπωσης με την ενσωμάτωση της AccurioJet KM-1 σε υπάρχουσες offset ροές εργασίας, η αμφίπλευρη εκτύπωση, καθώς και η μεγάλη ποικιλία υλικών που μπορεί να δεχθεί η μηχανή (τόσο σε διαστάσεις όσο και σε είδη χαρτιού και χαρτονιού).
Η μηχανή χρησιμοποιεί επίσης την τεχνολογία Dot Freeze, με την οποία η ρευστή μελάνη κατά την έξοδό της από τα ακροφύσια των κεφαλών και την πρόσκρουσή της στο υπόστρωμα, “παγώνει” ή πιο σωστά μετατρέπετε σε χαμηλότερης ρευστότητας ακαριαία, με αποτέλεσμα να μην θολώνουν οι εκτυπώσεις και να διατηρείτε σε υψηλά επίπεδα η ποιότητα της εκτύπωσης. Η μετακίνηση/μετατόπιση των κουκίδων μελάνης πάνω στο χαρτί αποτελούσε ένα χρόνιο πρόβλημα των ψηφιακών inkjet εκτυπώσεων το οποίο μείωνε τελικά την ποιότητα εκτύπωσης.

Πέρα από την τελευταία πιστοποίηση Fogra53, η συγκεκριμένη μηχανή έχει λάβει και πιστοποιήσεις για διάφορα ICC Profiles όπως: FOGRA39, 47, 51, 52, Japan Colour και GRACoL Coated και Uncoated.