GRAPHICANEWS

Ειδήσεις

Πρεμιέρα φέτος για το πρώτο μπουκάλι ποτού από… χαρτί!

Πρεμιέρα φέτος για το πρώτο μπουκάλι ποτού από… χαρτί!

την 17 Μαρτίου, 2021

Η Diageo, η εταιρεία πίσω από ορισμένα από τα πιο διάσημα οινοπνευματώδη ποτά του πλανήτη (Johnnie Walker, J&B, Smirnoff, Bailey’s, Guinness, Lagavulin κ.α.) ανακοίνωσε ότι δημιούργησε το πρώτο παγκοσμίως 100% PET-free χάρτινο μπουκάλι αλκοολούχου ποτού, εξ ολοκλήρου φτιαγμένο από ξύλο βιώσιμης προέλευσης.

Το νέο οικολογικό μπουκάλι αναμένεται να κυκλοφορίσει στην αγορά εντός του 2021 και θα περιέχει το γνωστό ουίσκι Johnnie Walker Black Label.

Το νέο μπουκάλι προέκυψε από τη συνεργασία της Digeo με την εταιρεία διαχείρισης επιχειρήσεων Pilot Lite με την οποία από κοινού δημιούργησαν την Pulpex Limited.
Η νέα αυτή οντότητα, η οποία έχει ήδη στρατολογήσει την PepsiCo και την Unilever, ανέπτυξε την τεχνολογία για να φτιάξει ένα μπουκάλι από ξύλο βιώσιμης προέλευσης.

Στη σχετική ανακοίνωση, ο επικεφαλής της Diageo, κος Ewan Andrew, δήλωσε: "Αυτό το μπουκάλι έχει τη δυνατότητα να είναι πραγματικά πρωτοποριακό. Θεωρίσαμε σκόπιμο να ξεκινήσουμε με το Johnnie Walker, ένα brand που συνεχώς καινοτομεί στα 200 χρόνια ύπαρξής του."

Τα μέλη της κοινοπραξίας αναμένεται, το καθένα ξεχωριστά, να κυκλοφορήσει τα δικά του επώνυμα μπουκάλια χαρτιού, με βάση το σχεδιασμό και την τεχνολογία της Pulpex Limited, εντός του τρέχοντος έτους.

Η Pulpex Limited ανέπτυξε το μπουκάλι το οποίο είναι 100% χωρίς πλαστικό και πλήρως ανακυκλώσιμο. Είναι κατασκευασμένο από πολτό βιώσιμης προέλευσης ώστε να πληροί τα πρότυπα της ασφάλειας για τα τρόφιμα και να είναι πλήρως συμβατό με τις διαδικασίες ανακύκλωσης σε τυπικές ροές αποβλήτων.
Η νέα τεχνολογία θα επιτρέψει στις επιχειρήσεις διάθεσης καταναλωτικών προϊόντων να επανεξετάσουν τις συσκευασίες τους και να μετατρέψουν τα υπάρχοντα προϊόντα συσκευασίας τους σε χάρτινα, χωρίς να θέτουν σε κίνδυνο την ποιότητα των προϊόντων τους.

Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό “οικολογικό” βήμα που θα συμβάλει στη μείωση των πλαστικών αποβλήτων.