graphicanews

Ειδήσεις

Βόλτες Βιβλιοδεσίας 2018

Οι βόλτες Βιβλιοδεσίας επιστρέφουν!

την 31 Οκτωβρίου, 2018

Σε λίγες μέρες, 10 - 11 Νοεμβρίου, δέκα Καλλιτεχνικά Βιβλιοδετεία στην Αθήνα θα ανοίξουν για ακόμη μία φορά τα εργαστήριά τους για να υποδεχτούν τους λάτρεις της αρχαίας αυτής τέχνης.

Μετά τη μεγάλη επιτυχία που σημείωσαν οι προηγούμενοι αντίστοιχοι περίπατοι Καλλιτεχνικής Βιβλιοδεσίας από την ομάδα Booklab 8, τώρα, συνολικά 13 βιβλιοδέτες που εκπροσωπούν 10 Βιβλιοδετεία της ευρύτερης περιοχής του κέντρου της Αθήνας, υποδέχονται τους επισκέπτες στα εργαστήριά τους για να τους μυήσουν στα μυστικά της Καλλιτεχνικής Βιβλιοδεσίας αλλά και στην παραγωγή χειροποίητων συσκευασιών.

Τα Εξάρχεια, οι Αμπελόκηποι, το Κολωνάκι, ο Λυκαβηττός και το Κουκάκι είναι μερικές μόνο από τις περιοχές της Αθήνας όπου οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να επισκεφτούν τα Καλλιτεχνικά Βιβλιοδετεία και να δουν από κοντά τον τρόπο με τον οποίο ένα παλιό, φθαρμένο από το χρόνο, βιβλίο αποκτά ξανά ζωή, ένα δερματόδετο κάλυμμα στολίζεται χειροποίητα με χρυσοτυπία, ή μία συσκευασία δημιουργείται με υλικά όπως το ξύλο, το δέρμα και το χαρτόνι.

Η δράση πραγματοποιείται με αφορμή την ανάδειξη της Αθήνας ως πολιτιστικής πρωτεύουσας του βιβλίου. Έως τις 22 Απριλίου του 2019 η πόλη γιορτάζει συνεχώς. Μαζί της γιορτάζει και η βιβλιοδεσία, αναπόσπαστη συνοδοιπόρος του βιβλίου μέσα στους αιώνες.

Όσοι ενδιαφέρονται να εξερευνήσουν τα βιβλιοδετεία της Αθήνας, μπορούν να ξεκινήσουν από ένα από τα συμμετέχοντα και να λάβουν από εκεί το ενημερωτικό έντυπο της δράσης. Τα Βιβλιοδετεία θα είναι ανοικτά από τις 11:00 έως τις 18:00 το απόγευμα.

Δείτε από εδώ τα βιβλιοδετεία που συμμετέχουν.