graphicanews

Ειδήσεις

Xerox Adaptive CMYK Plus

Νέο σύστημα 7χρωμίας για τις ψηφιακές μηχανές της λανσάρει η Xerox

την 14 Οκτωβρίου, 2020

Με 7 νέα χρώματα οι ψηφιακές μηχανές Versant 180 και PrimeLink C9065/70 θα μπορούν να παρέχουν στους επαγγελματίες της εκτύπωσης εύκολη πρόσβαση στην εκτύπωση «πέρα από το CMYK» για την παραγωγή εντύπων με υψηλή προστιθέμενη αξία.

Η τεχνολογία Adaptive CMYK Plus για τα δύο εκτυπωτικά της Xerox προσθέτει επτά νέα ειδικά μελάνια, επιτρέποντας την άμεση εφαρμογή ειδικών χρωμάτων στις ψηφιακές εκτυπώσεις.
Το νέο kit μετατρέπει μια τετράχρωμη Xerox Versant 180 ή μια Primelink C9065/70 σε εκτυπωτικά 11 χρωμάτων, με το οποίο θα μπορούν να παράγουν ένα εκατομμύριο χρωματικές αποχρώσεις και σκιές. Τα νέα μελάνια είναι το χρυσό, το ασημένιο, το λευκό, το διάφανο, αλλά και φωσφορίζοντα (fluorescent) χρώματα, όπως yellow, magenta και cyan.

Xerox Adaptive CMYK+ kit

«Το Xerox Adaptive CMYK Plus Kit προσφέρει αυτό που έχουν ανάγκη οι επαγγελματίες της εκτύπωσης: τη δυνατότητα να παράγουν προϊόντα υψηλότερης αξίας χωρίς σημαντικό κόστος επένδυσης» λέει η Marybeth Gilbert, Αντιπρόεδρος και Γενική Διευθύντρια, Production Business της Xerox. «Το νέο kit επεκτείνει ακόμα περισσότερο το χαρτοφυλάκιο εκτυπωτών «πέρα από το CMYK» της Xerox, παρέχοντας έτσι στους πελάτες μας την ευκαιρία για ψηφιακές βελτιώσεις των εκτυπώσεων σε διαφορετικά περιβάλλοντα εργασίας - από τυπογραφεία μεγάλου όγκου παραγωγής, μέχρι print shops και επιχειρήσεις.»

Σύμφωνα με την Keypoint Intelligence*, οι τυπογράφοι μπορούν μέσω των βελτιωμένων αυτών εντύπων να αυξήσουν τα περιθώρια κέρδους τους από 50% έως και 400% σε σχέση με την κλασική εκτύπωση. Επίσης, εκτυπώσεις για προωθητικούς σκοπούς, όπως φυλλάδια, επαγγελματικές κάρτες και εκτυπώσεις σήμανσης αποτελούν την πιο συνηθισμένη κατηγορία εφαρμογών που χρησιμοποιούν διακοσμητικά στοιχεία.

Το Xerox Adaptive CMYK Plus Kit διατίθεται σε τρεις εκδόσεις ως εξής: το Xerox Vivid Kit (χρυσό, ασημί, λευκό και διάφανο) και το Xerox Fluorescent Kit (cyan, magenta και yellow) καθώς και σε συνδυασμό των 2 παραπάνω, προσφέροντας εκτυπώσεις 11 χρωμάτων. Το Adaptive kit λειτουργεί με το λογισμικό διαχείρισης εργασιών Fiery της EFI που χρησιμοποιούν οι μηχανές Versant 180 και Primelink C9065/70.