GRAPHICANEWS

Ειδήσεις

New Acuity UV flatbed

Νέα στρατηγική της Fujifilm για τους Acuity UV εκτυπωτές μεγάλου φορμάτ

την 9 Νοεμβρίου, 2021

H Fujifilm ανακοίνωσε μια νέα εξέλιξη στην στρατηγική της για τους εκτυπωτές inkjet μεγάλου φορμάτ. Μια νέα γκάμα εκτυπωτών, σχεδιασμένη από την αρχή, με βασικά κριτήρια τη βέλτιστη σχέση απόδοσης / κόστους, την ευελιξία, την ποιότητα καθώς και την ευκολία στην καθημερινή χρήση.

Η Fujifilm έχει μία μακροχρόνια εμπειρία στην εξέλιξη της UV inkjet τεχνολογίας. Η εταιρία Sericol την οποία απέκτησε το 2005, ανέπτυξε και διέθεσε τα πρώτα UV inkjet εκτυπωτικά συστήματα το 1999. Η σειρά εκτυπωτών Acuity UV flatbed μεγάλου φορμάτ, παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 2007 και έγινε γρήγορα μία πολύ δημοφιλής σειρά εκτυπωτών, με πάνω από 1.800 εγκαταστάσεις παγκοσμίως. Όμως η τωρινή αγορά και οι ανάγκες για εκτυπωτές UV flatbed μεγάλου φορμάτ έχει αλλάξει πολύ από τότε.

Ο David Burton, Business & Marketing Director της Fujifilm WFIJ εξηγεί: “Πριν τρία χρόνια συνειδητοποιήσαμε ότι η συγκεκριμένη αγορά είχε φτάσει σε ένα κρίσιμο σημείο. Ένα σημείο όπου περισσότερα από τα ίδια, μικρές βελτιώσεις στις υπάρχουσες πλατφόρμες δεν ήταν πια αρκετό. Η αγορά χρειαζόταν κάτι εντελώς νέο. Έτσι από το τμήμα έρευνας και ανάπτυξης της Fujifilm στην Αγγλία, απ’ όπου η ιδέα της UV inkjet τεχνολογίας μεγάλου φορμάτ έγινε πραγματικότητα πριν δύο δεκαετίες, ξεκινήσαμε ξανά να δημιουργήσουμε κάτι εντελώς καινούργιο, με βάση την κληρονομία και τη μακρά εμπειρία μας.
Πήραμε μια στρατηγική απόφαση, να σκεφτούμε ξανά την σειρά των εκτυπωτών μας Acuity UV flatbed. Να επικεντρωθούμε σε νέους τρόπους που να προσφέρουν επιπλέον αξία, ευελιξία και ευκολία στην καθημερινή χρήση και βασικά να ορίσουμε ένα νέο σημείο αναφοράς απόδοσης της επένδυσης στην εκτύπωση. Ξεκινήσαμε να κάνουμε ξανά αυτό που κάναμε για πρώτη φορά το 1999: να δημιουργήσουμε ένα νέο σχέδιο για την UV inkjet εκτύπωση μεγάλου φορμάτ.”

Για περισσότερα από 14 χρόνια, η σειρά εκτυπωτών Acuity, έχει χτίσει επάξια μια άριστη φήμη όπου χαρακτηρίζεται από υψηλή ποιότητα, ευελιξία και αξία. Η νέα γκάμα θα ενισχύσει περαιτέρω την μάρκα Acuity και θα διατηρήσει την αξιοπιστία την οποία πάντα εγγυάται η Fujifilm στα inkjet συστήματά της.

Οι δύο νέοι πρώτοι Acuity εκτυπωτές οι οποίοι δημιουργήθηκαν με βάση αυτό το νέο σχέδιο είναι οι Acuity Ultra R2 και Acuity Prime. O Acuity Ultra R2 είναι μία πλήρως επανασχεδιασμένη και σημαντικά βελτιωμένη έκδοση του Acuity Ultra ο οποίος έθεσε νέα στάνταρτ για την εκτύπωση ρολών πολύ μεγάλου μεγέθους όταν παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 2018.
Ο Acuity Prime είναι επίσης ένας εντελώς καινούργιος εκτυπωτής UV flatbed της μεσαίας κατηγορίας, που προσφέρει τη μέγιστη ευκολία στην καθημερινή χρήση και γρήγορη απόδοση της επένδυσης.