GRAPHICANEWS

Ειδήσεις

Fujifilm RxD

Νέα επένδυση για μελάνια νερού από τη Fujifilm

την 18 Απριλίου, 2021

Η Fujifilm Imaging Colorants Inc. ανακοίνωσε την πρόθεσή της να κατασκευάσει μια νέα μονάδα παραγωγής για pigment dispersions, τις χρωστικές πρώτες ύλες δηλαδή που χρησιμοποιούνται σε μελάνια inkjet βάσεως νερού. Η κατασκευή θα ξεκινήσει τον Απρίλιο του 2021 και έχει προγραμματιστεί να ολοκληρωθεί έως το 2022.
Η επένδυση αυτή ανέρχεται σε περίπου 19 εκ. δολάρια.

Fujifilm RxD

Οι εφαρμογές inkjet επεκτείνονται συνεχώς, όπως για παράδειγμα στις συσκευασίες και στην εκτύπωση υφασμάτων. Επίσης, υπάρχει αυξανόμενη ανάγκη χρήσης μελανιών νερού, τα οποία έχουν αφενός χαμηλές περιβαλλοντικές επιπτώσεις και, αφετέρου, πληρούν τις αυστηρές απαιτήσεις συμμόρφωσης που έχουν οι εκτυπώσεις σε συσκευασίες που έρχονται σε επαφή με τρόφιμα.

Οι pigment dispersions της Fujifilm βασίζονται στη μοναδική της τεχνολογία «RxD (Reactive Dispersant)». Τα σωματίδια των χρωστικών παράγονται σε ένα συγκεκριμένο σταθερό μέγεθος και ένα στρώμα πολυμερών χτίζεται στην επιφάνεια των χρωστικών. Το δίκτυο των πολυμερών κλειδώνεται στη θέση τους με τον σχηματισμό διασταυρούμενων δεσμών.

Αυτή η τεχνολογία καθιστά τις RxD dispersion κατάλληλες για πολλές εφαρμογές καθώς επιτρέπουν το σχεδιασμό σταθερών συνταγών μελανιών που πληρούν τις πλέον απαιτητικές προδιαγραφές απόδοσης.