graphicanews

Ειδήσεις

FESPA Global Print Expo 2022

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η FESPA στο Βερολίνο

την 15 Ιουνίου, 2022

Η έκθεση FESPA Global Print Expo 2022 μαζί με την European Sign Expo πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία από τις 31 Μαΐου έως τις 3 Ιουνίου. Τις τέσσερις αυτές ημέρες, στη Γερμανική πρωτεύουσα συγκεντρώθηκαν επαγγελματίες των Γραφικών Τεχνών δημιουργώντας μια πολύ θετική ατμόσφαιρα η οποία επιβεβαίωσε την ετοιμότητα του κλάδου της εκτύπωσης να ανακάμψει από τις προκλήσεις των τελευταίων ετών.

Συνολικά 375 εκθέτες έλαβαν μέρος στη φετινή διοργάνωση, μεταξύ των οποίων και μεγάλα ονόματα του κλάδου τα οποία είχαν να συμμετάσχουν από το 2019 εξαιτίας της πανδημίας.
Εντυπωσιακά ήταν και τα δημογραφικά στοιχεία προσέλευσης των επισκεπτών με τη διοργανώτρια εταιρεία να ανακοινώνει πως τη Fespa επισκέφτηκαν φέτος επαγγελματίες από 126 χώρες!
Σύμφωνα με τα στοιχεία επισκεψιμότητας που ανακοινώθηκαν, την έκθεση επισκέφτηκαν 11.647 άνθρωποι με αποτέλεσμα η φετινή διοργάνωση να καταγράψει μία αύξηση της τάξεως του 48% σε σχέση με την προηγούμενη έκθεση τον Απρίλιο του 2021.

fespa 2022

Την έκθεση επισκέφτηκαν και αρκετοί Έλληνες επαγγελματίες της εκτύπωσης, δημιουργώντας ένα αίσθημα ικανοποίησης στις ελληνικές αντιπροσωπίες των ξένων οίκων που συμμετείχαν στη FESPA.

Μετά το πέρας της έκθεσης, η διοργανώτρια εταιρεία ανακοίνωσε επίσης τις ημερομηνίες διεξαγωγής των δύο επόμενων διοργανώσεων. Έτσι, η FESPA Global Print Expo 2023 θα πραγματοποιηθεί από στις 23-26 Μαΐου 2023 στο Μόναχο, ενώ, η επόμενη επιστρέφει στο Άμστερνταμ λίγο νωρίτερα από το συνηθισμένο (λόγω drupa προφανώς) στις 19-22 Μαρτίου 2024.