GRAPHICANEWS

Ειδήσεις

Η MASTERWORK αποκτά το 8,5% της HEIDELBERG

Η MASTERWORK αποκτά το 8,5% της HEIDELBERG

την 8 Φεβρουαρίου, 2019

Ο γερμανικός κατασκευαστής εκτυπωτικών μηχανών HEIDELBERG χαιρέτισε προσφάτως την υποστήριξη του κινεζικού ομίλου Masterwork, του μεγαλύτερου κατασκευαστή μηχανών κοπής και χρυσοτυπίας.

Με έδρα στην κινεζική πόλη Tianjin, ο όμιλος που διατηρεί μια μακροχρόνια στρατηγική συνεργασία με την HEIDELBERG, αναμένεται να αποκτήσει το 8,5% των μετοχών της, συμμετέχοντας στην αύξηση κεφαλαίου της τελευταίας.

Η προτεινόμενη αύξηση κεφαλαίου θα καταστήσει τον όμιλο Masterwork στρατηγικό μέτοχο με μακροπρόθεσμο επενδυτικό ορίζοντα. Η εταιρεία Gallus υπό τον Ferd Rüesch ήταν ο πρώτος στρατηγικός μέτοχος της HEIDELBERG όταν η οικογενειακή επιχείρηση κατασκευαστής ετικετών ενσωματώθηκε στην γερμανική εταιρεία το 2014.

Η όλη διαδικασία βρίσκεται ακόμα σε καθεστώς έγκρισης από τους αρμόδιους και των δύο πλευρών αλλά και από τις κινεζικές αρχές, η συμφωνία αναμένεται να πραγματοποιηθεί μέχρι το τέλος του πρώτου τριμήνου του 2019. Η τιμή έκδοσης των νέων μετοχών ορίζεται σε 2,68 ευρώ έκαστη. Εάν δε η τιμή της αγοράς ξεπεράσει σημαντικά την προβλεπόμενη τιμή έκδοσης, θα γίνει επαναδιαπραγμάτευση σύμφωνα με τις εκ του νόμου απαιτήσεις.